Yeni Barselona menajeri Hansi Flick, 'inanılmaz' Lamine Yamal'ı övdü

Hansi Flick, Alman teknik adamın yeni kulübünde olumlu bir başlangıç yapması için Lamine Yamal ve Barselona'nın yetenekli genç oyuncularına güveneceğini söyledi.

Yamal, Avrupa Şampiyonası'nda parlayan oyuncuydu. İspanya'nın iki hafta önce finalde İngiltere'yi yenmesinden bir gün önce 17 yaşına girdi.

Flick, eski Almanya ve Bayern Münih teknik direktörünün Barselona ile sözleşme imzalamasından iki ay sonra perşembe günü yaptığı resmi tanıtımda, “(Yamal'ın) Avrupa Şampiyonası'nda yaptıkları inanılmaz” dedi.

[RELATED: Lamine Yamal: 17 ways Spain’s 17-year-old superstar dominated Euro 2024]

Yamal, Fransa'ya karşı oynanan yarı finalde Real Madrid'in yeni yıldızı Kylian Mbappé'yi gölgede bırakmış, Barselona'nın genç yıldızı, turnuvanın golünü kıvırarak atarak 16 yaşında turnuva tarihinin en genç golcüsü olmuştu.

Yamal, kulübü adına daha önce birkaç kez “en genç” rekoru kırmıştı.

“Şimdi onun için her iki ayağını da Dünya'da tutmak önemli,” dedi Flick. “Bize harika anlar yaşatıyor ve ayrıca gelişebiliyor ve işleri daha iyi hale getirebiliyor, ancak gerçekten harika bir yolda.”

Flick, Barselona'nın geçen sezonu şampiyonluk yaşayamadan tamamlamasının ardından kovulan Xavi Hernández'in yerine iki yıllık sözleşmeyle geldi.

Kulüp, Madrid ile rekabet edebilmek için mali açıdan zorluk çekiyordu ancak ünlü La Masia eğitim akademisinin yetiştirmeye devam ettiği yetenekler sayesinde bir kez daha güçlendi.

Flick, Euro 2024 ve Copa América'ya katılan oyuncuların bir süre izinli olması nedeniyle, takımının bazı oyuncularıyla sadece iki hafta antrenman yapabildi. 17 yaşındaki stoper Pau Cubarsí gibi diğerleri ise Paris Olimpiyatları'nda oynuyor.

Ancak şu ana kadar gördüklerinden, özellikle Barselona'nın rezerv takımındaki genç oyunculardan memnun olduğunu söyledi.

Lamine Yamal, Fransa'ya karşı attığı muhteşem golle Avrupa Şampiyonası tarihinde gol atan EN GENÇ oyuncu oldu




ANSU'YA ÖVGÜ

Flick'in adını vermek istediği tek oyuncu, Brighton'daki kiralık döneminin ardından geri dönen forvet Ansu Fati'ydi. Ciddi bacak sakatlıkları geçirmeden önce birkaç yıl önce Barselona'nın yükselen yıldızı olarak görülüyordu.

Ne yazık ki 21 yaşındaki oyuncu Perşembe günü antrenmanda sağ ayağını incitti. Bu durum onu takımın Amerika Birleşik Devletleri'ndeki sezon öncesi turundan çıkaracak, dedi Flick.

“İlk günlerde Ansu inanılmazdı. Çok formdaydı ve bunu sahada ve antrenmanlarda gösterdi,” dedi Flick. “Ve şimdi iyi değil ve onu burada ve Amerika'da göremiyoruz, ancak daha güçlü bir şekilde geri dönmesine yardımcı olacağız.”

Flick, Kasım ayında İspanya forması giyerken sağ çapraz bağını koparan 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Gavi Paéz'in geri dönüşünün zaman alması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Barselona da, Copa América'da Uruguay formasıyla oynarken sağ hamstringini sakatlayan defans oyuncusu Ronald Araújo olmadan sezona başlayacak. Frenkie de Jong da Hollanda ile Avrupa Şampiyonası'nı kaçırmasına neden olan sakatlıktan kurtuluyor.

Barselona Başkanı Joan Laporta, Flick'in, Lionel Messi'nin kulüpteki parlak dönemi olan 2015'ten bu yana Şampiyonlar Ligi'ni kazanamayan takıma “yenilenen enerji” getireceğinden emin olduğunu söyledi.

[RELATED: 20 years apart, Yamal and Messi chase greatness on the same day, the same way]

Flick, o muhteşem Barselona takımını devirmede doğrudan bir rol oynadı. 2020'de Katalan kulübünü tarihi 8-2'lik bir yenilgiye uğrattığında Bayern'in başındaydı ve bu, Avrupa'nın en üstün takımlarından biri olma statüsünün kesin bir sonu anlamına geliyordu.

Flick, Camp Nou stadyumunun yanındaki oditoryumda düzenlediği basın toplantısında Barselona taraftarları için en acı verici anı dile getirmedi. Bunun yerine, kulübün kutsal top hakimiyeti ve yüksek baskı oyun tarzına saygı göstereceğini söyledi.

“Görmek istediğim şey, harika bir futbol, teknik bir futbol oynamamız, böylece evdeki herkes televizyondan bu takımın kulübe gönül verdiğini görebilecek,” dedi. “Bunu sahada görebilmeniz çok önemli.”

NİKO DA MI?

Belki de kulübün son dönemde yaşadığı mali sıkıntılar göz önüne alındığında bu bir hayal olabilir ancak Barselona spor basını, Yamal ile birlikte Avrupa Şampiyonası'nda yıldızlaşan kanat oyuncusu Nico Williams'ı transfer etmek için teklifte bulunabileceklerini tahmin ediyor.

Laporta, Barselona'nın ihtiyaç duyduğu tüm transferleri yapabilecek konumda olduğunu söyledi.

Williams'la ilgili sorulan soruya Flick, diğer kulüplerdeki oyuncular hakkında konuşmayacağını söyledi.

UEFA Euro 2024: Turnuvanın En İyi 10 Anı




Associated Press'in haberi.

TAKİP ETMEK FOX Sports deneyiminizi kişiselleştirmek için favorilerinizi takip edin


Lamine Yamal

Barselona

UEFA Avrupa



Barselona'dan daha fazlasını elde edin Oyunlar, haberler ve daha fazlası hakkında bilgi almak için favorilerinizi takip edin