USWNT Veteran Crystal Dunn, PSG ile 'Yeni Macera'yı Duyurdu

Amerika Birleşik Devletleri Kadın Milli Takımı kıdemli Crystal Dunn, 2027 sezonunda Paris Saint-Germain ile imzaladı.

Hareket, Dunn'ın Ulusal Kadınlar Futbol Ligi'nde Gotham FC ile yollarını ayırmasından bir haftadan kısa bir süre sonra geliyor.

“Bu yeni maceraya başlayabildiğim için çok mutluyum. Ailem beni destekliyor ve benimle geliyor, bu yüzden bir oyuncu olarak bana güvenen bir kulüp bulmak benim için önemliydi, ama bu da geldiğimi kabul ediyor Ailemle Fransa ile bir bağlantı var. “Dedi.

Dunn'ın kocası Fransız. Çiftin 3 yaşında bir oğlu Marcel var.

32 yaşındaki Dunn, 2023'ün sonlarında Gotham FC tarafından serbest ajan olarak imzalandı. Kulüp ile bir sezon oynadı, bir gol ve iki asistle 23 maçta yer aldı.

Gotham'dan önce Dunn, Portland Thorns için oynadı ve 2022'nin çoğunu oğlunun doğumu için çıkardı. Ayrıca Kuzey Carolina Cesareti, İngiliz Kadın Süper Ligi'nde Chelsea ve Washington Ruhu'nda görev aldı.

Bir New York doğumlu Dunn, geçen yaz Paris Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan ABD takımında oynadı. Ayrıca 2019 Kadın Dünya Kupası'nı kazanan kadrodaydı.

Dunn, 25 gol ve 20 asist ile ABD için 154 maçta yer aldı.

“Sayfayı açıp yeni bir bölüme hazırlanırken, önümüzdeki şey için heyecanla doluyum,” diye açıkladı Dunn, Gotham'dan ayrıldıktan sonra Instagram'da. “Yolculuk devam ediyor ve yeni zirvelere ulaşmaya ve kendimi kim olduğumun mutlak en iyi versiyonu olmaya itmeye kararlıyım. Her şey bir sebepten dolayı oluyor ve kariyerimin bir sonraki aşamasını tutku, zarafetle kucaklamaya hazırım. ve sevinç. “

Associated Press tarafından raporlama.

Doğru gelen kutunuza harika hikayeler sunmak ister misiniz? Fox Sports hesabınızda oluşturun veya oturum açınve günlük kişiselleştirilmiş bir bülten almak için ligleri, takımları ve oyuncuları takip edin!

TAKİP ETMEK Fox Sports deneyiminizi kişiselleştirmek için favorilerinizi takip edin

Kristal Dunn

Paris Saint-Germain

Amerika Birleşik Devletleri

Amerika Birleşik Devletleri'nden daha fazlasını alın Oyunlar, haberler ve daha fazlası hakkında bilgi almak için favorilerinizi takip edin