Silah ruhsat harcı 2024 ne kadar olacak ?

Aylin

New member
Silah Ruhsat Harcı 2024 Ne Kadar Olacak? — Forumdaşların Dertleşme Köşesi!

Selam değerli forum ahalisi, dostlar, arkadaşlar ve “bu ülke nereye gidiyor” diye her sabah kahvesine bakarken içinden söylenen güzel insanlar! ☕

Bugün sizlerle çok hassas ama bir o kadar da ironik bir konuya değinmek istiyorum: silah ruhsat harcı 2024’te ne kadar olacak?

Evet, yanlış duymadınız. Artık araba almak lüks, ev almak imkânsız, ama belli ki silah ruhsatı almak da yatırım aracı oldu! 😄

Bir zamanlar “adamın ruhsatı varmış” denince herkes saygıyla susardı. Şimdi “ruh sat” desek, gerçekten ruh satıyoruz neredeyse; çünkü bu fiyatlar insanın iç huzurunu bile ipotek ettiriyor.

---

Erkekler Sahada: “Sorunu Tespit Ettik, Stratejik Hamle Geliyor!”

Forumda konuyu açmamla birlikte erkek üyelerden anında cevaplar gelmeye başladı.

Bir tanesi şöyle yazmış:

> “Kardeşim, ben 2023’te almıştım. O zaman da pahalıydı ama şimdi hem mermi hem ruhsat euroyla yarışıyor. Hükümet dolara bağlıyor bunları galiba, NATO standardı filan!”

Erkeklerin yaklaşımı klasik: çözüm odaklı, teknik ve planlı.

Birisi hesaplamaya girişmiş:

> “Bak şimdi, 2023’te harç 10.000 liraydı. TÜİK’in enflasyon oranı %60 ama bizim mahalle bakkalının enflasyonu %260. Demek ki 2024’te en az 25.000 olur. Şimdi bu parayı faize yatırsam mı, ruhsat mı alsam, arada kaldım.”

Bir diğeri stratejik analiz yapıyor:

> “Ben şöyle düşündüm kardeşim, harcı zam gelmeden yatırırsak belki eski tarifeden geçer. Yani devleti erken sevindirip kendimizi koruruz!”

Erkeklerin olaya yaklaşımı resmen NATO toplantısı gibi: ciddiyet, strateji, taktik...

Ama forumun diğer kanadı, kadın üyeler sahneye çıkınca işler bir anda bambaşka bir boyut kazanıyor!

---

Kadınlar Arenada: “Bir Ruhsatla Her Şey Çözülmez Beyler!”

Kadın üyeler konuyu bambaşka bir yerden ele aldı.

Bir tanesi şöyle yazmış:

> “Ben olsam o parayı ruhsata değil, tatile yatırırım. Zaten bu ülke hep stresli, bari güneş görünce serotoninimiz artsın.”

Bir diğeri hemen duygusal bir açıdan yaklaşmış:

> “Bakın, erkekler genelde çözüm arıyor ama bazen mesele sadece harç değil. Bence o ruhsat, içsel güven duygusunun sembolü. Asıl mesele o hissi bulmak.”

Ve sonra bir başka forumdaş (belli ki mizah damarları kuvvetli):

> “Benim ruhsatım yok ama sabrımın limiti dolmak üzere. Onun da harcını yatırmam gerekecek yakında!”

İşte o anda konu bir anda harçtan çıktı, ilişkiler, stres yönetimi ve hatta ekonomik depresyon üzerine mini bir grup terapisine döndü.

---

Ekonomik Gerçekler, Mizahi Yansımalar

Forumda birisi hemen bir tablo paylaşmış:

“Silah ruhsat harcı 2023: 10.000 TL

2024 tahmini: 20.000 TL

2025 hedefi: bir böbrek + noter masrafı”

Bir başkası yorum yapmış:

> “Ben ruhsatı almak için bankaya gittim, memur bana kredi teklif etti. ‘İhtiyaç kredisi mi, ruhsat kredisi mi?’ dedim, ‘artık aynı şey oldu’ diye gülümsedi.”

Ekonomi mizahın içinde eritilmiş bir şekilde dönüyor forumda. Herkesin derdi başka ama gülmeden de geçilmiyor.

Kimisi “bu paraya zaten ikinci el bir tabanca alırım” diyor, kimisi “o parayla çocuk okutuyorum, bana silah değil sabır lazım” diye yazıyor.

---

Forumdaşlar Arasında Mizahi Diyaloglar

> @Balcı_67: Ruhsat harcı artacakmış, ben de düşündüm: Ruhsatsız sevgi diye bir şey var mı?

> @MaviGöz: Var ama o da yasaklanmak üzere, çünkü fazla kalpten geliyor! ❤

> @Serkan_Realist: Ruhsatı geçtim, ben artık sinirlerim için zırh ruhsatı almayı düşünüyorum.

> @Elif_Analitik: Zırh işe yaramaz, iletişim ruhsatı al Serkan, bazen konuşmak da korur.

Bu noktada forum adeta kahkahaya boğuldu. Herkes kendi yorumunu espriyle ekliyor, ama alt metinde hep aynı gerçek: paranın değeri, güven duygusu, yaşam stresleri…

Ve işin güzeli, kimse kimseyi kırmadan, herkesin fikrine yer veriliyor.

---

Bir Forumdaşın Dramatik Hesaplaması

Bir arkadaş detaylıca yazmış:

> “Ben oturdum hesapladım. Ruhsat 20.000 olursa, 5 yılda 4.000 TL yıllık güvenlik hissi ediyor.

> Günde 10 liraya huzur satıyor devlet. Kahve fiyatına güvenlik yani!”

Sonra altına biri yazmış:

> “Kahveyle birlikte içersek indirim olur mu acaba?”

> Forum kopmuş tabii.

---

Sonuç: Harç Yükselir, Mizah Kurtarır

Evet sevgili forumdaşlar, 2024’te silah ruhsat harcı artacak, belki cüzdanlar yanacak, belki sinirler gerilecek…

Ama şu net:

Biz bu forumda birbirimizi güldürmeyi başarıyoruz.

Bazen mizah, ekonomik krizden daha güçlü bir savunma aracıdır.

O yüzden ister ruhsat alsın ister kahveyle dertleşsin, herkesin yolu açık, gönlü rahat olsun.

Ve tabii ki:

“Ruhsatı alırsan, mermiye dikkat et;

Almazsan, kelimene dikkat et.”

Hadi bakalım, şimdi top sizde sevgili forumdaşlar!

Sizce 2024’te bu harçlar nereye kadar gider?

Yoksa ruhsat değil, sabır mı lazım artık? 😄💬