Pep Guardiola Manchester City'yle 2 yıllık sözleşme imzaladı, gözünü 'daha fazla kupa' görüyor

Pep Guardiola'nın Manchester City'deki rekor dönemi henüz sona ermedi.

City yöneticisi iki yıllık sözleşme uzatması imzaladı ve görev süresini 11 sezona uzatacak bir anlaşmayı kabul ederek geleceği hakkındaki spekülasyonlara son verdi.

Guardiola'nın sözleşmesi bu sezon sonunda bitiyordu. Dört kez Premier Lig şampiyonu olan takım, anlaşmayı Perşembe günü duyurdu.

53 yaşındaki Guardiola, “Manchester City benim için çok şey ifade ediyor. Bu benim buradaki dokuzuncu sezonum. Birlikte pek çok muhteşem zamanlar yaşadık. Bu futbol kulübü için gerçekten özel hislerim var” dedi.

“Bu yüzden iki sezon daha burada kalacağım için çok mutluyum.”

Katalan çalıştırıcı, 2016 yılında City'e katıldığından bu yana benzeri görülmemiş bir hakimiyet dönemi yönetti. Yedi yılda altı Premier Lig şampiyonluğu kazandı ve aynı zamanda kulüpteki 15 büyük kupa arasında Şampiyonlar Ligi'ni de kaldırdı.

Guardiola yönetiminde City, üst üste dört kez İngiltere Ligi şampiyonluğu kazanan ilk takım oldu. Ayrıca Manchester United'ın 1999'daki başarısına eşleşerek, bir sezonda Premier Lig, Şampiyonlar Ligi ve FA Kupası'nı kazanarak City'yi 2023'te üç katına çıkardı.

Guardiola, açıklamasına şöyle devam etti: “Bunu daha önce de birçok kez söyledim, ancak bir menajerin isteyebileceği her şeye sahibim ve bunu çok takdir ediyorum. Umarım şimdiye kadar kazandığımız kupalara şimdi daha fazlasını ekleyebiliriz. Odak noktam bu olacak.”

Guardiola'nın kalma kararı, City'nin bir dizi mali ihlal iddiasıyla karşı karşıya olduğu bir dönemde geldi. Ceza, ligden ihraç kadar ağır olabilir.

City, kendisini İngiliz futbolunun en büyük gücü olarak kabul ettirmeye çalıştığı dokuz yıllık dönemde 100'den fazla suçlamayla karşı karşıya bulunuyor.

Kulüp suçlamaları reddediyor ve Guardiola, kapalı kapılar ardında bir duruşmanın planlandığı Eylül ayında kulübün adını temize çıkarma şansını memnuniyetle karşıladığını söylemişti. Gelecek yıla kadar bir karar çıkması beklenmiyor.

Guardiola, dört yılını Barselona'da ve üç yılını Bayern Münih'te geçirerek City'yi eski kulüplerinden daha uzun süre yönetti.

City Başkanı Khaldoon Al Mubarak, Guardiola'nın kalmasından “memnun” olduğunu söyledi.

“Gelişmeye ve başarıya olan açlığı doyumsuz olmaya devam ediyor ve bundan doğrudan faydalananlar oyuncularımız ve antrenör kadromuz, kulübümüzün kültürü ve genel olarak İngiliz oyunu olmaya devam edecek” dedi.

“Bu yenileme, Pep'e on yıllık Manchester City koçluğunun ötesine geçecek ve yönetim rekorları kitaplarını yeniden yazmaya devam etme fırsatı verecek.”

Associated Press'in raporu.

[Want great stories delivered right to your inbox? Create or log in to your FOX Sports account, follow leagues, teams and players to receive a personalized newsletter daily.]

TAKİP ETMEK FOX Sports deneyiminizi kişiselleştirmek için favorilerinizi takip edin

İngiltere Premier Ligi

Adam. Şehir

İngiltere Premier Ligi'nden daha fazlasını alın Oyunlar, haberler ve daha fazlası hakkında bilgi almak için favorilerinizi takip edin