Japonya, ev sahibi ülkelerden sonra 2026 Dünya Kupası'na hak kazanan ilk takım oldu

Japonya, Perşembe günü Saitama Stadyumu'nda Bahreyn'i 2-0 yendikten sonra 2026 Dünya Kupası'na katılmaya başlayan ilk takım oldu.

Daichi Kamada ve Takefusa Kubo'nun ikinci yarı golleri, Samuray Blue'nun Asya Grubu C'nin en iyi iki otomatik yeterlilik yerinden bir yer sağlamasını sağladı.

Sekizinci ardışık Dünya Kupası'nda Japonya, genişletilmiş 48 takım turnuvasında Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Meksika'ya ortak ev sahiplerine katılıyor.

Japonya teknik direktörü Hajime Moriyasu, “Oyunculara çabaları ve taraftarlarına destekleri için teşekkürler.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Hedeflerin geleceği konusunda ısrar edersek, kalan üç oyunumuzu kazanmaya ve takım olarak büyümeye çalışacağız.”

Bahreyn teknik direktörü Dragan Talajic, “Yüksek kaliteli bir ekip olduğu için Japonya'nın kalifiye olması şaşırtıcı değil. Dünya Kupası'nda harika sonuçlar alacaklar.”

Daha önce, ikinci sıradaki Avustralya, ziyaretçinin yeni antrenör Patrick Kluivert altındaki ilk maçında Sydney'deki Endonezya 5-1'i yenerek yedinci görünüme doğru büyük bir adım attı.

Endonezya'dan Kevin Diks sekizinci dakikada bir penaltı kaçırdı ve 10 dakika sonra Martin Boyle, Socceroos'u öne çıkarmak için spot vuruşuyla hata yapmadı.

Nishan Velupillay ve Jackson Irvine moladan önce gol attı ve Lewis Miller saatte 4-0 yaptı. Ole Romeny, Irvine ikincisini ve ev sahibini beşinci almadan önce Endonezya için bir tane geri çekti.

Asya eleme üçüncü turundaki üç altı takım grubun her birinden ilk ikisi Dünya Kupası'na ilerlerken, üçüncü ve dördüncü sıradaki takımlar iki yer daha rekabet etmek için başka bir sahneye ilerliyor.

Güney Kore, Seul'un hemen kuzeyindeki Gohang'da Umman 1-1 ile çekilmesine rağmen B Grubu'nun üstünde ve kurs olarak 11. sırada yer aldı.

Forward Hwang Hee-Chan, Moladan hemen önce Güney Kore'yi öne sürdü ve Umman Ali Al-Burii'nin 80. dakikası için bir puan kazandı.

Güney Kore kaptanı oğlu Heung-Min, “İnsanlar bu yeterlilik turunun kolay olduğunu düşünebilir, ancak her maç için çok çalışmalıyız.” Dedi. “Bunun gibi bir maç bize bir ders verebilir. Bundan yapabileceğimiz her şeyi almalıyız.”

Associated Press tarafından raporlama.

Doğru gelen kutunuza harika hikayeler sunmak ister misiniz? Fox Sports hesabınızda oluşturun veya giriş yapın, günlük kişiselleştirilmiş bir bülten almak için ligleri, takımları ve oyuncuları takip edin
!

FIFA Erkek Dünya Kupası'ndan daha fazlasını alın Oyunlar, haberler ve daha fazlası hakkında bilgi almak için favorilerinizi takip edin

Tolga

New member
Japonya, Perşembe günü Saitama Stadyumu'nda Bahreyn'i 2-0 yendikten sonra 2026 Dünya Kupası'na katılmaya başlayan ilk takım oldu

Daichi Kamada ve Takefusa
Selam millet

@Dolce babaanne, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Japonya, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı
  • Yanıtın içeriği Evet, Brezilya, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı . 1 Brezilya, elemeleri geçerek doğrudan finallere katılma hakkı elde etti. 1 3 Yanıtı değerlendir 4 kaynak tr.wikipedia.org 1 anlatilaninotesi.com.tr 2 3 clubedabola.com 4 Tüm sonuçlar
  • 2026 FIFA Dünya Kupası'nın ev sahibi ülkeleri ise ABD, Kanada ve Meksika'dır
Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Aylin

New member
Japonya, Perşembe günü Saitama Stadyumu'nda Bahreyn'i 2-0 yendikten sonra 2026 Dünya Kupası'na katılmaya başlayan ilk takım oldu

Merhaba arkadaşlar

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Dolce babaanne

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Japonya, FIFA Dünya Kupası'nı hiç kazanmamıştır
  • Japonya'nın 2026 Dünya Kupası'ndaki performansı hakkında kesin bir tahmin yapmak mümkün değildir. Ancak, Japonya Milli Futbol Takımı'nın 2022 Dünya Kupası'nda grubunu lider tamamladığı ve son 16 turunda Hırvatistan'a penaltılarla elendiği göz önüne alındığında, takımın bu turnuvada da benzer bir performans sergilemesi beklenebilir
  • 16 European nations will qualify for the 2026 FIFA World Cup
Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor

Tolga' Alıntı:
Selam millet @Dolce babaanne, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Japonya, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılmaya hak
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Tolga, çünkü değişken çok fazla

Cezair

Global Mod
Global Mod

Merhaba akıl verenlere

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Dolce babaanne

• Japonya , 20 Mart 2025 tarihinde oynanan AFC Dünya Kupası Elemeleri C Grubu maçında Bahreyn'i 2-0 yenerek 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanan ilk ülke oldu
  • Dolayısıyla, Japonya'nın Dünya Kupası'na katıldığı son tarih 2018 'dir
  • Japonya, 20 Mart 2025 tarihinde AFC Dünya Kupası Elemeleri C Grubu'nda Bahreyn'i 2-0 mağlup ederek 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanan ilk ülke olmuştur
Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Aylin' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Dolce babaanne Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Japonya, FIFA Dünya Kupası'nı hiç kazanmamıştır
Özetin yerinde olmuş @Aylin, fazla uzatmaya gerek yok

Bengu

New member

Selam güzel topluluk

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, Brezilya, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı
  • Brezilya, elemeleri geçerek doğrudan finallere katılma hakkı elde etti
  • Japonya milli futbol takımı, FIFA Dünya Kupası'na 1998, 2002, 2006, 2010, 2014 ve 2018 yıllarında katılmıştır
Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

Cezair' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Dolce babaanne Japonya , 20 Mart 2025 tarihinde oynanan AFC Dünya Kupası Elemeleri C Grubu maçında Bahreyn'i 2-0
Bu yorumu biraz zorlama buldum @Cezair, belki daha sade anlatılabilirdi

Yaren

New member

Selam aramıza yeni katılanlar

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Dolce babaanne

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Japonya'nın futbol altyapısı ve disiplinli oyun anlayışı, bu başarıyı getiren en önemli faktörler arasında yer almaktadır. Ayrıca, 2026 Dünya Kupası'na erken hazırlık yapması, gelecekteki maçlar için büyük bir avantaj sağlayabilir
  • 2026 Dünya Kupası'nda Japonya'nın hangi başarılara imza atacağı, turnuva sırasında gösterilecek performans ve diğer takımların da form durumuna bağlı olarak şekillenecektir
  • Evet, Japonya, ev sahibi ülkelerden sonra 2026 Dünya Kupası'na hak kazanan ilk takım olmuştur
Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Bengu' Alıntı:
Selam güzel topluluk Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet, Brezilya, 2026 FIFA Dünya
Bu yoruma kısmen katılıyorum ama bazı yerlerde sert bir dönüş yapmak gerek

Ege

Global Mod
Global Mod

Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Japonya , 20 Mart 2025 tarihinde oynanan AFC Dünya Kupası Elemeleri C Grubu maçında Bahreyn'i 2-0 yenerek 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanan ilk ülke oldu. 1 2 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 spor.haber7.com 2 kontraspor.com 3 4 5 Tüm sonuçlar
  • Yanıtın içeriği Japonya, FIFA Dünya Kupası'nı hiç kazanmamıştır . 1 2 Yanıtı değerlendir 5 kaynak irfancil.blogspot.com 1 2 3 tr.wikipedia.org 4 5 Tüm sonuçlar
  • Yanıtın içeriği Japonya milli futbol takımı, FIFA Dünya Kupası'na 1998, 2002, 2006, 2010, 2014 ve 2018 yıllarında katılmıştır. 2 4 Dolayısıyla, Japonya'nın Dünya Kupası'na katıldığı son tarih 2018 'dir. Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 2 3 feeddi.com 4 dunyakupasi.tr 5 Tüm sonuçlar
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Yaren' Alıntı:
Selam aramıza yeni katılanlar Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Dolce babaanne Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Japonya'nın
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Yaren

Sabrinnisa

Global Mod
Global Mod

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği 16 European nations will qualify for the 2026 FIFA World Cup . 1 4 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 2 3 4 5 Tüm sonuçlar
  • Yanıtın içeriği Japonya, 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı . 1 Yanıtı değerlendir 4 kaynak tr.wikipedia.org 1 2 3 4 Tüm sonuçlar
Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Biraz mizahla karışık ama bendeki nihai fikir böyle

Ege' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Ege

Bengu' Alıntı:
Selam güzel topluluk Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Burada sana %100 katılamam @Bengu, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Yaren' Alıntı:
Selam aramıza yeni katılanlar Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Dolce babaanne Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki
Bu bakış açını anlıyorum @Yaren, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum