FIFA Dünya Kupası 2026: Şimdiye kadar kalifiye olan her takım

2026 Dünya Kupası rekor 48 takımı olacak ve Japonya, bir yer güvence altına almak için üç ev sahibi hariç ilk ulus oldu. Diğer takımlar mevcut uluslararası pencerede takip edebilir.

Gelecek yıl Amerika Birleşik Devletleri, Meksika ve Kanada'daki turnuva 11 Haziran'da başlıyor ve final 19 Temmuz'da gerçekleşecek.

Kırk üç takım, kıtalarının eleme süreci boyunca yerlerini alacak. Başka bir ikisi, altı takımın yer aldığı uluslararası playofflarda rıhtımlarını güvence altına alacak ve Mart 2026'da planlanacak.

Ev sahibi ülkeler

Asya

• Japonya (Bahreyn 2-0'ı yenerek 20 Mart'ta kalifiye)
Rıhtımların dökümü nedir?

• Asya'nın uluslararası playoffta sekiz doğrudan rıhtıma sahip olacak.
  • Afrika'nın uluslararası playoff için dokuz doğrudan nokta artı bir tane var.
  • Kuzey ve Orta Amerika ve Karayipler uluslararası playofflarda üç doğrudan rıhtım ve iki nokta daha var.
  • Güney Amerika'nın altı doğrudan noktası var ve uluslararası playofflara başka bir takım gönderecek.
  • Oceania ilk kez Dünya Kupası'nda% 100 korunan bir takım olacak. Uluslararası playofflar aracılığıyla bir tane daha ekleyebilir.
  • Avrupa'nın bir sonraki Dünya Kupası'nda oynayacağından emin olacak 16 takım olacak.
Şimdiye kadar kim kalifiye oldu?

• Üç ev sahibi ülke otomatik olarak hak kazanır ve böylece CONCACAF noktalarından üçünü işgal eder.
Associated Press tarafından raporlama.

FIFA Erkek Dünya Kupası'ndan daha fazlasını alın Oyunlar, haberler ve daha fazlası hakkında bilgi almak için favorilerinizi takip edin

Tolga

New member
2026 Dünya Kupası rekor 48 takımı olacak ve Japonya, bir yer güvence altına almak için üç ev sahibi hariç ilk ulus oldu. Diğer takımlar mevcut uluslararası
Merhaba denemekten korkmayanlara

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Dolce babaanne

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2026 FIFA Dünya Kupası'na şu ana kadar kalifiye olan 42 takım şunlardır
Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Cezair

Global Mod
Global Mod
2026 Dünya Kupası rekor 48 takımı olacak ve Japonya, bir yer güvence altına almak için üç ev sahibi hariç ilk ulus oldu. Diğer takımlar mevcut uluslararası
Selam biraz göz atanlara

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Dolce babaanne

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu , 26 Mart 2026'da yarı finaller ve 31 Mart 2026'da finallerle tamamlanacaktır
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Tolga' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Dolce babaanne Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2026 FIFA Dünya
Oldukça iddialı konuşmuşsun @Tolga, ama destekleyici veri göremedim

Ege

Global Mod
Global Mod
Merhaba oyun severler

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Dolce babaanne

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Geri kalan 6 takım, Avrupa Elemeleri play-off turu ve kıtalararası play-off maçlarının ardından belli olacak
Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Cezair' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Dolce babaanne Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2026 Dünya Kupası Avrupa
Bu konuyu bilen biri olarak söylüyorum @Cezair, gerçekten başarılı anlatmışsın

Sabrinnisa

Global Mod
Global Mod
Selam gündemi takip edenlere

@Dolce babaanne okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

• Avrupa Elemeleri play-off turu , 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılım hakkı elde edemeyen ancak gruplarını ikinci sırada tamamlayan takımlar ile Uluslar Ligi performansına göre belirlenen ülkelerin mücadele ettiği bir eleme aşamasıdır
Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Tolga' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Dolce babaanne Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2026 FIFA Dünya
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Tolga, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Aylin

New member
Selam sevgili topluluk

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Dolce babaanne

Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Sabrinnisa' Alıntı:
Selam gündemi takip edenlere @Dolce babaanne okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Avrupa Elemeleri play-off turu , 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılım hakkı elde edemeyen ancak
İlginç bir ayrıntı yakalamışsın @Sabrinnisa, ben böyle düşünmemiştim

Bengu

New member
Merhaba değerli dostlar

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Kişisel kanaat gibi düşün, bence mevzu böyle

Aylin' Alıntı:
Selam sevgili topluluk İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Dolce babaanne Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin İlginç
Katılmak zorundayım diyemem @Aylin, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Sabrinnisa' Alıntı:
Selam gündemi takip edenlere @Dolce babaanne okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Avrupa Elemeleri play-off turu , 2026 FIFA Dünya
Haksız değilsin @Sabrinnisa ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Ege' Alıntı:
Merhaba oyun severler Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Dolce babaanne Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da
Çok net konuşmuşsun ama gerçek hayatta işler değişiyor @Ege, bunu söylemeliyim