Yamuna, Delhi’de tehlike işaretinin altına düşüyor; Okullar yeniden açılmalı. Ayrıntıları Kontrol Et | Dünya

Delhi’deki Yamuna Nehri, Uttarakhand ve Himachal Pradesh’in yukarı nehir havzalarında devam eden yağmurlar nedeniyle geçen hafta 45 yıllık rekorunu kırdıktan sonra, okul çocuklarının güvenlik endişeleri yetkililerin nehir kenarındaki okulları geçici olarak kapatmasına neden oldu.

Öğrenciler yağmur altında Yeni Delhi’de ıslak bir sokakta yürüyorlar. (PTI dosyası)

Delhi hükümeti Yamuna Nehri kıyısındaki okullarda sel yardım kampları kurarken, bu bölgelerdeki tüm devlet okullarının ve özel okulların kapatılması Salı gününe kadar uzatıldı.

Eğitim Bakanlığı’ndan (DoE) Pazar günü yayınlanan bir genelgede şöyle deniyordu: “Yamuna Nehri sınırındaki okullarda sel yardım kampları büyük olasılıkla faaliyet göstermeye devam edeceğinden, DoE – Doğu’nun etkilenen bölgelerindeki tüm okullar (devlet ve özel).” , Kuzey Doğu, Kuzey Batı-A, Kuzey, Orta ve Güneydoğu – 17 ve 18 Temmuz tarihlerinde öğrencilere kapalı kalacaktır.”

Ancak başkenti rahatlatacak şekilde, Yamuna sekiz gün sonra Salı günü tehlike sınırının altına düştü.

DoE’den gelen genelge, tüm ilçelerdeki okulların Çarşamba gününden itibaren normal şekilde faaliyete geçeceğini söylemeye devam etti. Şimdiye kadar, yetkililer tarafından okulların kapalı olduğu süreyi uzatmak için başka bir genelge yayınlanmadı. Bir hükümet yetkilisi de HT’ye okulların açıldığını ve bugünden itibaren normal bir şekilde çalışacağını doğruladı.

Merkezi Su Komisyonu verilerine göre, Yamuna Nehri geçen Perşembe günü 208,66 metre ile rekor bir seviyeye ulaştı ve Salı günü saat 20:00 itibarıyla 205,33 metrelik tehlike sınırının altına düştü. Çarşamba günü saat 08:00 itibarıyla komisyonun resmi internet sitesinde 204,48 metrelik bir seviye kaydedildi.

Yamuna Nehri yakınlarındaki alçak bölgelerin sel nedeniyle 27.000’den fazla insan tahliye edildi ve 17.870 kişi çadırlarda ve barınaklarda kaldı. Sel durumu düzelirken şehrin önümüzdeki günlerde normale dönmesi bekleniyor.

• YAZAR HAKKINDA

Hindustan Times Digital Streams için Stajyer İçerik Yapımcısı. Feminizm, geç modern tarih ve Kore müziğinin küreselleşmesi hakkında okudum. …ayrıntılı olarak görün