USWNT yıldızı Naomi Girma futbolda zihinsel sağlık için 'Alan Yaratmak' istiyor

Geçen yaz Avustralya'da düzenlenecek 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası başlamadan önce FOX Sports, Common Goal USA ile çığır açan çok yıllı bir ortaklığı duyurdu; bu ortaklıkta FOX Sports, Common Goal'ın %1 taahhüdünü alan ve taahhütte bulunan ilk ve tek Dünya Kupası yayıncısı oldu. Platformlar arası sosyal etki için futbolun hikayesinin anlatılması, 2026'ya kadar Dünya Kupası kapsamının yüzdesi. Turnuvanın sonunda FOX Sports'un toplam yayın süresi taahhüdü %6'yı aştı.

Bu yıl, CONMEBOL Copa América 2024 ve UEFA EURO 2024 öncesinde FOX Sports, Amerika Birleşik Devletleri'nde futbol üzerinde olumlu bir etki yaratma konusundaki kararlılığını sürdürüyor. FOX Sports, ana şirketi Fox Corporation ve Common Goal USA ile birlikte çalışarak, Copa América 2024'e ev sahipliği yapacak olan Atlanta, Houston, Houston gibi seçilmiş yerlerde ülke genelinde genç futbol antrenörleri ve yüzlerce genç sporcuya yönelik bir dizi ruh sağlığı eğitimine ev sahipliği yapacak. Kansas City, Los Angeles, Miami ve New Jersey/New York.

Bu zihinsel sağlık eğitim oturumlarından ilki, profesyonel sporcular ve toplumsal kuruluşlar için zihinsel sağlık eğitimi sağlayan ve futbol camiasını ortak bir girişimin arkasında birleştiren Common Goal'ın Create the Space girişiminin bir parçası olarak Pazartesi günü Los Angeles'taki Cheviot Hills Rekreasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. Zihinsel sağlığın fiziksel sağlık kadar önemli olduğu fikri.

Create the Space, Kasım ayında Amerika Birleşik Devletleri kadın milli takımı ve San Diego Wave FC bekleri Naomi Girma da dahil olmak üzere futbolun en büyük yıldızlarından bazılarının desteğiyle başlatıldı. Mart 2022'de Girma'nın arkadaşı ve Stanford'dan eski takım arkadaşı Katie Meyer, 23 yaşında intihar ederek öldü. O zamandan beri Girma, kendi keder deneyiminden yola çıkarak kadın futbolunda ruh sağlığı konusunda önde gelen seslerden biri oldu.

Girma Pazartesi günü FOX Sports'a şunları söyledi: “Profesyonelliğimin ilk yılında, en iyi arkadaşım vefat etti ve bunu gerçekten başlatan şey de buydu: Alanı Yaratmak ve Ortak Hedef ile yaptığımız çalışmalar.” “Koçum ve takım arkadaşlarım 'Neye ihtiyacın var?' diyerek harika bir iş çıkardılar. ve sonra bunu benim için yapıyorum. Bazen zor şeyler olduğunda o kişiye yer vermek veya hiçbir şey söylememek istediğimizi düşünüyorum ama sanırım 'Neye ihtiyacın var?' ve söylediklerimi yapmaları beni önemsediklerini hissettirdi ama o anda beni bunaltmadılar.”

Girma, Create the Space ile ihtiyaç duyduğu dönemde aldığı desteğin gençlik düzeyinde antrenörlere ve oyunculara öğretilebileceğinden umutlu.

FOX Sports'a konuşan Girma, “Common Goal'ın büyük felsefesi 'antrenörü eğitmek'tir ve bunun akıl sağlığı hakkında konuşurken gerçekten etkili olduğunu düşünüyorum.” dedi. “Koçları atölye çalışmalarına getirebilir miyiz, onlara duygusal okuryazarlığı nasıl öğreteceklerini öğretebilir miyiz, çocukların duygularını ifade etmeyi, stresle baş etmeyi, kederle başa çıkmayı, yaşadıkları birçok farklı şeyle başa çıkmayı öğrenmelerine yardımcı olabilir miyiz? Ve sonra Onlara koçluk yaptıkları ve öğrettikleri çocuklarla kendi kulüplerine gidebilirler mi? Bence bu, Common Goal'un iyi bir iş çıkardığı bir şey.

“Los Angeles merkezli kar amacı gütmeyen yerel futbol kuruluşlarından (America SCORES Los Angeles, Football For Her ve Girls Play LA) 60'tan fazla genç, zihinsel sağlık eğitimine ve ardından Angel City FC forveti Messiah Bright, eski United'ın ev sahipliğinde bir beceri kliniğine katıldı. Eyalet erkekler milli takımının yıldızı Stu Holden ve İtalya efsane Giorgio Chiellini. Holden ve Chiellini bu yaz FOX Sports'ta futbol analistleri olarak görev yapacak.

Girma, “Gençlik düzeyinde, çoğu zaman eğlence amaçlıdır ve insanlar burada eğleniyor, ancak birçok çocuk futbolu başka şeylerden saklanmak için kullanıyor veya kendileri olabildikleri tek yer orasıymış gibi hissediyor” dedi. FOX Sports'a söyledi. “Dolayısıyla, eğer bu kaynakları okul gibi güvenli hissettiren bir yere getirebilirsek daha da etkili olacağını düşünüyorum.”

Ancak Girma'ya göre bu yazki antrenmanların ana hedefi genç sporcular ve antrenörler olsa da profesyonel düzeyde de yapılacak işler var.

FOX Sports'a konuşan Girma, “Profesyonel seviyedeki kaynaklar henüz standartlaştırılmadı” dedi. “Her yerde daha fazla kaynak olabilir ve bence fiziksel sağlığınız kadar önemli bir konu ele alındığında, işte o zaman iyi bir noktaya gelmişiz demektir.”

Girma, Haziran ayında Güney Kore'ye karşı oynanacak hazırlık maçları için Amerika Birleşik Devletleri kadın milli takımının kadrosuna seçildi. Bunlar USWNT'nin yeni koçu Emma Hayes yönetimindeki ilk resmi maçları olacak.

Girma, FOX Sports'a şunları söyledi: “Onunla bir kez tanıştım, bu yüzden tamamen dahil olacağı bir sonraki kamp için heyecanlıyım.” “Chelsea'de oyuncuyu yönetme ve oyuncuların kendilerini iyi hissetmelerini sağlama konusunda harika bir iş çıkardığını düşünüyorum.” Heyecanlı ve oynamaya hazırsınız, takımınızla olan ilişkiniz ve güveniniz olmadan bu kadar çok kupa kazanacağınızı düşünmüyorum, bu yüzden grubumuzda bunun olması beni heyecanlandırıyor ve onunla çalışmaya başlayacağım için heyecanlıyım.”

FOX Sports futbol editörü Christian Rivas'ın haberi.

Amerika Birleşik Devletleri'nden daha fazlasını alın Oyunlar, haberler ve daha fazlası hakkında bilgi almak için favorilerinizi takip edin