Uswnt Dipnotlar: Mia Fishel için bir adım; Trinity Rodman'ın dönüşü hala belirsiz

Laken Litman

Üniversite Futbol ve Futbol Analisti

Editörün Notu: USWNT dipnotları sizi ABD Kadın Milli Takımı çevresindeki en büyük konuşma noktalarına götürür, NWSLAvrupa ligleri ve tüm Amerikan kadın futbolu.

Jaedyn Shaw, Korbin Albert ve Mia Fishel, Almanya'ya karşı yaklaşan iki yol maçı için U-23 kadın milli takımını oluşturan 20 oyuncu arasında. Kadro, 30 Mayıs'ta Stuttgart'ın dışındaki Almanlarla karşılaşacak ve yine 2 Haziran'da. Avrupa'daki kamp, USWNT koçu Emma Hayes'in bu yaş grubuna verdiği vurgu ve tüm kıdemli takıma sahip oyuncu yolu söz konusu olduğunda öneminin bir parçası.

Hayes, Salı günü Çin'e (31 Mayıs) ve Jamaika'ya (3 Haziran) karşı devlet maçları için 24 oyunculu bir kıdemli kadro duyurdu ve basın toplantısı sırasında Shaw, Albert ve Fishel'e atıfta bulundu ve bunun yerine U-23 kampında yer almanın neden önemli olduğunu düşündüğünü açıkladı.

“Birçok oyuncu için gerçekten eksik olduğunu hissettiğim şey bu,” dedi Hayes. “Bu atlamayı 20'nin altındaki yaşlılara ve bir oyun gövdesi yok. Evet, [Fishel] İçeri girebilir, bizim için bankta oturabilir, ancak Almanya'da yukarı çıkıp oynaması ve deneyimleri elde etmesi çok daha iyidir, böylece bu oyuncular gelmesini istediğimiz yerde rekabet etmeyi izlerken [the 2027 World Cup]. “

24 yaşındaki Fishel, ACL'sini 2024 Concacaf W Gold Cup'ın önünde yırttı ve yakın zamanda kulübü Chelsea için oynamaya geri döndü. Hayes onu Brezilya'ya karşı Nisan maçları için eğitim oyuncusu olarak çağırdı, ancak bir yıldan fazla bir süredir tam takımla oynamadı.

20 yaşındaki Shaw ve 21 yaşındaki Albert, bu noktada kadro ne kadar genç olduğu göz önüne alındığında, USWNT gazileri ve geçen yaz Paris Olimpiyatları'ndaki takımla altın madalya kazandı. Ancak Hayes, üçünün de şu anda U-23 takımıyla oynamaktan daha fazla fayda sağlayacağına inanıyor.

“Sanırım Almanya'ya seyahat [Fishel]artı Jaedyn Plus Korbin, gelişimlerinde başka bir adım olacak, “dedi Hayes.” Bu, daha az deneyime sahip oyuncuları oynayabilmemiz için harika bir fırsat. ”

Trinity Rodman güncelleme

Trinity Rodman, Nisan ayında USWNT'ye cesur geri döndü ve ekibin Brezilya'ya karşı ilk maçında parlak bir gol attı. İkinci oyunda sahayı görmedi, ancak birkaç gün sonra Washington Spirit için oynadı. O zamandan beri Rodman, devam eden sorunları ele almak için futboldan devamsızlık yaptı. Kulüp veya ülkeye dönüşü için bir zaman çizelgesi yoktur.

Hayes bu hafta Rodman ile düzenli olarak konuştuğunu ve 'Triple Espresso' yıldızı “gerçekten iyi gidiyor” dedi.

“Trin'i desteklemek için kesinlikle çok disiplinli bir yaklaşım oldu – [that includes] Kulüp, ülke ve NWSL – bu yüzden ona iyi iletişim ve destek var, “dedi Hayes.” Sanırım sırtındaki sorunla ilgili olarak, geri gelmediği bir yere ulaşmak istiyor. Bence bunlar onun için doğru adımlar ve kesinlikle çok fazla ilerleme gördüm.

“Ama ne yazık ki, herhangi bir şey gibi, üzerine bir zaman dilimi koyamazsınız çünkü bu acıyı daha fazla taşımamasını sağlamak istiyoruz. Ve sanırım kesinlikle doğru yönde ilerliyoruz. Ne zaman geri döneceğini bilmiyorum, ama Trin'in tüm destek verildiğini biliyorum ve hızlı bir iyileşme umuyoruz.”

İşte bir tam yıl

Hayes resmen USWNT'yi devralmasından bu yana neredeyse bir yıl geçti (ilk maçı 1 Haziran 2024'dü ve Kore Cumhuriyeti karşısında 4-0 galibiyetle sonuçlandı). Hayes on yıldan fazla bir süredir Chelsea'de kulübü dönüştürdü ve 16 kupa kazandı. ABD ile ilk birkaç ayında kadroyu Olimpiyat altın madalyasına götürdü ve 21 farklı oyuncuya kıdemli takım çıkışını verdi. Şimdi, 2027 yılına kadar olmayan bir sonraki Dünya Kupası'nın önünde oyuncu havuzunu geliştiriyor ve genişletiyor.

“Gerçek şu ki, her gün işime aşığım,” dedi Hayes bu hafta gazetecilere. “Bundan çıkana kadar ne kadar sıkışıp kaldığımı fark etmedim. Ve benim için kişisel düzeyde devam eden kendini geliştirme sadece ihtiyacım olan şey değildi, aynı zamanda ihtiyacım olan itme. Ben de çok farklı liderlik programlarındayım-sadece resmi değil, bazen diğer baş antrenörlerle gayri resmi toplantılar.

“Ayrıca, tekrar öğrenmeyi seviyorum – yeni bir kültür, yeni bir oyun havuzu ve bununla birlikte gelen her şey. Şu anda 2027 için hak kazanma planında çalışıyorum, aynı zamanda neden eksik boşluklar orada değil. Sadece programımızda değil, sporumuzda, çünkü sadece boşluğu kapatmakla değil, ama tamamen sporun tüm alanlarını desteklemeye nasıl yardımcı olabiliriz?

Catarina Macario FA Kupası Finalinde Skorlar

Şampiyonlar Ligi yarışmasından çıkarıldıktan sonra Chelsea, Pazar günü Manchester United karşısında 3-0 galibiyetle FA Kupası finalini kazanarak cevap verdi. Yenilmez Blues, kadın Süper Ligi, WSL Kupası ve FA Kupası'nı kazanarak yerli tizleri tamamladı. 62. dakikada sahaya düşen Macario, 84. dakikada Chelsea'nin ikinci golünü attı.

Macario'nun sezonun 11. golü değil, aynı zamanda Sam Mewis ve Carli Lloyd'a katılan bir FA Kupası finalinde gol atan üçüncü Amerikalı kadın oldu.

Savy King Güncellemesi

Çok canlandırıcı haberlerde, Angel City FC savunucusu Savy King hastaneden taburcu edildi. Güncellemeyi bu hafta başında sosyal medyada yayınladı.

20 yaşındaki Kral, 9 Mayıs'ta sahaya çöktüğünde Angel City-Utah Royals maçı sırasında tıbbi müdahale gerektirdi. Oyun yaklaşık 10 dakika durduruldu ve King sahadan çıktı ve hemen yerel bir hastaneye götürüldü. Kulüp daha sonra King'in istikrarlı bir durumda olduğunu ve kalp anormalliği için başarılı bir ameliyat geçirdiğini açıkladı.

Olay oyuncular, antrenörler ve futbol topluluğu arasında öfkeye yol açtı çünkü King sahadan ayrıldıktan sonra oyun devam etti. Bir hafta sonra, lig protokollerini inceledikten sonra, NWSL maçın sona ermesi gerektiğini itiraf etti.

Bir Instagram gönderisinde King, ailesine, arkadaşlarına, takım arkadaşlarına ve hayranlarına sevgi ve destekleri için “hayatımı kurtaran ve yolun her adımında beni önemseyen” tıbbi ekibine teşekkür etti. King ayrıca “toparlanmayı ve sahaya geri dönmeyi dört gözle beklediğini” söyledi.

Laken Litman, Fox Sports için kolej futbolu, kolej basketbol ve futbolu kapsıyor. Daha önce Sports Illustrated, USA Today ve Indianapolis yıldızı için yazdı. Başlık IX'un 50. yıldönümünü işaretlemek için 2022 baharında yayınlanan “Strong Like a Woman” ın yazarıdır. Onu takip et @Lakenlitman.

Amerika Birleşik Devletleri'nden daha fazlasını alın Oyunlar, haberler ve daha fazlası hakkında bilgi almak için favorilerinizi takip edin