USWNT defans oyuncusu Kelley O'Hara, NWSL sezonu sonunda futbolu bırakmayı planlıyor

Amerika Birleşik Devletleri kadın milli takımı ve Gotham FC defans oyuncusu Kelley O'Hara Perşembe günü, Ulusal Kadınlar Futbol Ligi sezonunun sonunda futbolu bırakacağını duyurdu.

35 yaşındaki O'Hara, iki kez Kadınlar Dünya Kupası şampiyonu, Olimpiyat altın madalyası ve iki kez Ulusal Kadınlar Futbol Ligi şampiyonu.

Duyurusunu popüler oyuncuların podcast'ine ev sahipliği yaptığı Just Women's Sports platformunda yaptı.

“4 yaşımdan beri futbol oynuyorum ve bu benim için büyük bir keyifti” dedi. “Ama dedikleri gibi, 'Bittiği için ağlama. Gülümse çünkü oldu.' Benim ve muhtemelen bazılarınızın çok fazla gözyaşı dökeceğini biliyorum, ama umarım daha çok gülümseme vardır.”

2023'te Gotham'la serbest sözleşme imzalayan O'Hara, 11 sezon boyunca NWSL'de forma giydi. Gotham geçen sezon NWSL şampiyonluğunu kazandı. Bundan önce 2021'de lig şampiyonluğunu kazanan Washington Spirit'te forma giymişti.

Milli takımla 160 kez forma giyen O'Hara, toplam dört Dünya Kupası ve üç Olimpiyatta forma giydi. Dört Dünya Kupası kadrosuna seçilen dört ABD'li oyuncudan biri.

2015 Dünya Kupası'nda yedek kulübesinden çıkıp 84. dakikada gol atarak yarı finalde Almanya'yı 2-0 yenmişti. Amerika Birleşik Devletleri turnuvayı Japonya'yı 5-2 yenerek kazandı.

Londra Olimpiyatları'nda altın, Tokyo Oyunları'nda ise bronz madalya kazandı.

O'Hara, ABD Futbolu açıklamasında, “Ülkemi temsil etmek ve ABD Futbol armasını giymek en büyük mutluluklardan biriydi” dedi. “Hayatımın bu bölümünü kapatırken şükranla doluyorum. Kariyerime dönüp baktığımda, başarabildiğim her şey için ama en önemlisi bunları birlikte başarabildiğim insanlar için çok minnettarım.”

Son zamanlarda sakatlıklar yaşayan O'Hara, milli takımla son maçına geçen yaz Dünya Kupası'nda çıkmıştı.

Georgia yerlisi olan O'Hara, Stanford'da oynadı ve son sezonunun en iyi kolej oyuncusu olarak 2009 MAC Hermann Trophy'yi kazandı.

[Want great stories delivered right to your inbox? Create or log in to your FOX Sports account, follow leagues, teams and players to receive a personalized newsletter daily.]

Associated Press'in raporu.

Amerika Birleşik Devletleri'nden daha fazlasını alın Oyunlar, haberler ve daha fazlası hakkında bilgi almak için favorilerinizi takip edin