USWNT, 2025'e NWSL'den tanıdık ve yeni yüzlerden oluşan bir kadroyla başlıyor

Laken Litman

Kolej Futbolu ve Futbol Analisti

Emma Hayes, 2025'in ilk ABD kadın milli takımı kadrosunu belirledi ve bu kadroda NWSL'den 26 oyuncu yer alırken, bu kampın FIFA penceresinin dışında olması nedeniyle Avrupa'dan hiçbiri yer almıyor.

Kadro, 2024 Olimpiyat altın madalyasını kazanan kadrodan 11 üye ve ilk kez çağrılan altı oyuncudan oluşan tanıdık ve yeni yüzlerden oluşuyor. Trinity Rodman, Mallory Swanson ve Sophia Smith'ten oluşan ünlü “Triple Espresso” ön cephesi, sezon dışında dinlenmeye ve sakatlıklarının iyileşmesine devam ettikleri için katılamayacak, Rose Lavelle ise ayak bileği ameliyatından sonra iyileşirken maça katılamayacak.

Eğitim kampı 14-21 Ocak tarihleri arasında Los Angeles'ta gerçekleştirilecek ve artan USWNT potansiyel adaylarının yer alacağı 24 oyunculu Futures Camp ile eş zamanlı yürütülecek.

Hayes yaptığı açıklamada, “Milli Takım'da oyuncu merkezli ve kadın sporcu merkezli ve oyuncuların yeteneklerini en üst düzeye çıkarmasına yardımcı olan bir ortam ve kültürü geliştirmeye devam etmek istiyoruz.” dedi. “USWNT ile olumlu, büyüme deneyimleri yaşamak, onlara kariyerlerinde yardımcı olacak ve daha derin bir oyuncu havuzu oluşturmamıza yardımcı olacak. Bu oyuncularla ve Gelecek Kampındaki oyuncularla sağlam bir performans sergilemek için sahaya çıkmayı gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum.” Bir maçın yükleme ve antrenman planımız üzerinde yaratacağı etki için ayarlamalar yapmak zorunda kalmadan her iki grupla da bir haftalık antrenman yapmak için sabırsızlanıyorum.”

USWNT'nin yılın ilk maçları 20-26 Şubat tarihleri arasındaki SheBelieves Kupası sırasında oynanacağı için bu kampta herhangi bir maç yer almayacak. Amerikalılar dört takımlı turnuvada Kolombiya, Avustralya ve Japonya ile karşılaşacak.

Oyunların olmaması, Hayes'e 2027 Dünya Kupası ve 2028 Olimpiyatları'na yönelik stratejisini sunması ve bu yılki hedeflerini ve önceliklerini belirlemesi için zaman tanıyacak. Bu, Hayes'in bu işe girdiğinden beri sadece A Milli Takımın değil, aynı zamanda gençlik programlarının da geleceği hakkında uzun vadeli düşünmek için sahip olduğu ilk gerçek şanstı.

Hayes, “Dinleyin, gelişmeyi seviyorum” dedi. “Bu kısım benim gözümde büyük bir turnuva için yarışmak kadar eğlenceli.

“Sanırım bazı oyuncuların gerçekte ne kadar az programlamaya sahip olduğunu düşündüğünüzde, bazı risklere maruz kalmamış olabilecek kayıp bir nesil yaşadığımızı hissediyorum. Bu yüzden çaresizce bunu yapmanın yollarını aramaya çalışıyorum. Bu açığı kapatıyoruz çünkü bunu yapmak için sadece yerel oyunlara güvenemeyiz. Oyunculara uluslararası deneyimler sunmalıyız.

“Ama aynı zamanda bu yılki hedeflerimizin bir sonraki yıl veya ondan sonraki yıl için de aynı hedeflerimiz olmadığını da biliyorum, bu yüzden oyuncularla denemeler yapmalıyız. Ayrıca oyuncuların sıfır veya beşten az kapitale sahip olmasını bekleyemezsiniz. İngiltere ve Hollanda'ya karşı oynadığımız maçlarda, dominant bir genç oyuncudan en üst düzeyde dominant bir A Milli Takım oyuncusuna dönüştüğümüzü kesinlikle gördüm. [in November and December]Üst düzey rakiple oynamak ne kadar önemli.”

İşte bu noktada, bu kampta biri kıdemli oyunculardan, diğeri genç oyunculardan oluşan iki tam kadronun yer alacağı gerçeği, programı oluşturma ve oyuncu havuzunu geliştirme çabasında olan Hayes'e çok faydalı olacak.

“Sanırım SheBelieves'e vardığımızda [next month]Hayes, “Sanırım bu, incelemek istediğim oyuncuların büyük çoğunluğunu gördüğümü güvenle söyleyebileceğim ilk kamp olacak” dedi. “Bu yüzden, ilerlemek için gerçekten iyi bir konumda olduğumuzu hissediyorum.” bir sonraki aşama.”

İki kampın çalışma şekli, kıdemli takımın bir sahada antrenman yapması, genç takımın ise başka bir sahada antrenman yapması şeklinde olacak. Örneğin, WNT'nin bir gün 23:30-13:00 arası antrenmanı varsa, YNT hemen ardından antrenman yapacak ve Hayes'e her iki tarafa da koçluk yapma şansı verecek. Hayes, hem kıdemli hem de genç kadro tarafından desteklenecek ve tüm oyuncular için sınıf oturumlarını yönetecek.

“Son derece meşgul olacağım, muhtemelen her zamankinden çok daha meşgul olacağım. [other] Kampa gideceğim çünkü iki takıma koçluk yapacağım” dedi Hayes.

Bu kampın ve bir sonraki Dünya Kupası'na giden en büyük hikaye, efsanevi kaleci Alyssa Naeher'in yerini kimin alacağı olacak. Uzun süredir USWNT'de start alan oyuncu 2024'ün sonunda emekliye ayrıldı ve tüm gözler onun yerine geçecek kişiyi bulmak için yapılan rekabette olacak.

Hayes, şu anda USWNT oyuncu havuzunun 20 kez forma giyen en deneyimli kalecisi olan Casey Murphy de dahil olmak üzere dört kaleciyi çağırdı. Angel City'den Angelina Anderson ve Seattle Reign'den Claudia Dickey ilk büyükler kamplarında yarışacak, Utah Royals'tan Mandy McGlynn ise geçen Ekim ayında ilk kez forma giydikten sonra geri dönüyor.

Hayes, hem Murphy'yi hem de Jane Campbell'ı “çok detaylı” gördüğünü ve ne yapabileceklerini bildiğini belirtti. Bunun ötesinde, daha fazla oyuncuyu değerlendirmek için daha geniş bir ağ oluşturmakla ilgileniyor.

“SheBelieves'e göre şüpheleniyorum, umarım bunu üçe indirmişimdir [goalkeepers]Hayes şöyle dedi: “Sonra da şununla ilgili olacağını düşünüyorum: 'Tamam, fırsatlar yaratmak istiyorum, belki her zaman üçü için değil ama belki ikisinin farklı rakiplere karşı nasıl performans gösterdiklerini görmeleri için. Ve daha sonra önümüzdeki birkaç yıl boyunca onlara bilgi vermeye çalışın, ancak diyelim ki içlerinden biri tam olarak hazır olmayan ancak U-23 programlamasına hazır olacak ve önümüzdeki 12 yılda çok iyi ilerleyebilecek oyuncular için kapıyı her zaman aralık tutun. ay.”

“Çok iyimserim. Bu ülkede harika kalecilerimiz var. Sadece birçoğunun arasında çok fazla forma olmadığını kabul etmemiz gerekiyor ve bunu çözmemiz muhtemelen bu yılın geri kalanını alacak.”

Dikkat edilmesi gereken diğer nokta ise Rodman, Swanson, Smith, Lavelle ve Lindsey Horan gibi bazı yıldızların gözle görülür şekilde yok olurken diğerlerinin geri döneceğidir. Crystal Dunn tüm sonbahar maçlarını kaçırdıktan sonra geri döndü ve 155 maçla bu kadroda en çok forma giyen oyuncu oldu. Emily Sonnett, Lynn Williams, Tierna Davidson ve Naomi Girma da kampta olacak.

Hayes, NWSL'deki ilerlemelerini yakından takip ederken Ashley Hatch, Savannah DeMelo ve Ashley Sanchez de geri dönüyor.

İşte tam kadro:

Kaleciler: Angelina Anderson (Angel City FC; 0), Claudia Dickey (Seattle Reign FC; 0), Mandy McGlynn (Utah Royals; 1), Casey Murphy (Kuzey Carolina Cesaret; 20)

Savunmacılar: Tierna Davidson (NJ/NY Gotham FC; 65/3), Crystal Dunn (NJ/NY Gotham FC; 155/25), Naomi Girma (San Diego Wave FC; 44/2), Alyssa Malonson (Bay FC; 1/0) ), Tara McKeown (Washington Spirit; 0/0), Jenna Nighswonger (NJ/NY Gotham FC; 18/2), Emily Sams (Orlando Pride; 2/0), Emily Sonnett (NJ/NY Gotham FC; 103/2), Ryan Williams (Kuzey Carolina Cesaret; 0/0)

Orta saha oyuncuları: Sam Coffey (Portland Thorns FC; 28/1), Savannah DeMelo (Racing Louisville FC; 7/0), Hal Hershfelt (Washington Spirit; 3/0), Nealy Martin (NJ/NY Gotham FC; 0/0), Ashley Sanchez (Kuzey Carolina Cesaret; 28/3), Ally Sentnor (Utah Royals; 2/0), Jaedyn Shaw (San Diego Wave) FC; 21/8)

İleri: Ashley Hatch (Washington Spirit; 22/5), Emma Sears (Racing Louisville FC; 3/1), Ella Stevens (NJ/NY Gotham FC; 0/0), Alyssa Thompson (Angel City FC; 13/1), Morgan Weaver (Portland Thorns FC; 2/0), Lynn Williams (Seattle Reign FC; 75/21)

Laken Litman, FOX Sports için kolej futbolu, kolej basketbolu ve futbolu kapsamaktadır. Daha önce Sports Illustrated, USA Today ve The Indianapolis Star için yazmıştı. Başlık IX'un 50. yıldönümü münasebetiyle 2022 baharında yayınlanan “Kadın Gibi Güçlü” kitabının yazarıdır. Onu takip et @LakenLitman.

TAKİP ETMEK FOX Sports deneyiminizi kişiselleştirmek için favorilerinizi takip edin

Amerika Birleşik Devletleri

NWSL

Amerika Birleşik Devletleri'nden daha fazlasını alın Oyunlar, haberler ve daha fazlası hakkında bilgi almak için favorilerinizi takip edin