USMNT'nin 2026 Dünya Kupası adayları bu Ocak ayında ortak deneyimlerden yararlanabilir

Doug McIntyre

Futbol Gazetecisi

Geçen yaz Paris'te düzenlenen Olimpiyatlarda ABD'li erkeklerin elenmesinden sonraki günler ve haftalarda, turnuvayı bir başarı olarak görmek zordu.

Elbette, bu Amerikalı erkekler 2008'den bu yana ilk kez bir Olimpiyatlara katılmaya hak kazandılar ve ardından ev sahibi Fransa'nın da dahil olduğu bir gruptan sağ çıktılar. Ancak çoğunlukla FIFA kurallarına göre 23 yaşında veya daha genç oyunculardan oluşan genç ABD kadrosu, USMNT programının derinliğini pek yansıtmıyor gibi görünen, Fas'ın 4-0'lık moral bozucu çeyrek final yenilgisinde açıkça geride kaldı.

Tarih bu takıma farklı bakabilir.

2024 Olimpiyat takımının beş üyesi şu anda Mauricio Pochettino'nun antrenörlüğündeki kıdemli kadroyla kampta bulunuyor. Ve Amerika'nın en iyi yetenekleri (Christian Pulisic ve Tyler Adams gibi Avrupalı yıldızlar) bu ay kendi kulüplerinde oynamakla meşgul oldukları için mevcut değilken, birçoğu Florida'daki neredeyse iki haftalık antrenman seansları ve hazırlık maçlarında Pochettino'yu etkileme şansına sahip. Venezuela ve Kosta Rika'ya karşı.

21 yaşındaki orta saha oyuncusu Jack McGlynn Cumartesi günü Fort Lauderdale'de Venezüellalılarla yapacağı toplantı öncesinde “Olimpiyatlar benim için büyük bir öğrenme deneyimiydi” dedi.

McGlynn, ABD'deki ilk maçına geçen Ocak ayında, o zamanki teknik direktör Gregg Berhalter'ın yönetiminde çıktı. Aynı şey 2024 Olimpiyatları'ndaki diğer sporcular John Tolkin ve Patrick Schulte için de geçerli. Inter Miami'den Benjamin Cremaschi, 2023'ün sonlarında tek başına üst düzey şampiyonluğunu kazandı.

O günden bu yana hepsi oyuncu olarak gelişti ve ülkelerini büyük bir uluslararası yarışmada (hatta hayal kırıklığıyla sonuçlanan bir yarışmada) temsil etmek bunun nedenlerinden biri.

19 yaşındaki Cremaschi, “Olimpiyatlar çok zorlu” dedi. “Çok kısa. Gelip gidiyor. Ama iyi bir gruba sahip olduğumuzu hissediyorum. Bazı zorlu rakiplere karşı oynadık ve geride kaldık. Ama grup olarak, Bazı durumlarda nasıl hazırlandığımızdan, nasıl performans gösterdiğimizden memnun kaldık.

“Umarım bir dahaki sefere böyle bir fırsat yakalarsam” diye ekledi, “Tecrübelerimi gösterebilirim. Orada bulundum, dolayısıyla baskının nasıl olduğunu biliyorum. Nasıl hissettirdiğini biliyorum.”

Bu önemli. Korelasyon nedensellik değil, ancak kanıtlar gençlerin önemli turnuva temsilcilerini almanın bir sonraki Dünya Kupası geldiğinde yardımcı olduğunu gösteriyor.

1930'dan bu yana en iyi Amerikan Dünya Kupası performansı, USMNT'nin çeyrek finale çıktığı 2002'de gerçekleşti. İki yıl önce Avustralya'nın Sidney kentinde bu takımın pek çok üyesi ABD'yi Olimpiyat yarı finaline taşımıştı. Benzer şekilde, Amerikalıların 2018 Dünya Kupası'na katılamama konusundaki şok edici başarısızlığı, 2012 ve 2016'daki Olimpiyat maçlarını kaçırmalarının habercisiydi.

USMNT'nin 'Camp Cupcake'i MLS dolu kadrosuyla geri dönüyor! | SOTU

Bu sefer daha hazırlıklı olanlar sadece geçen hafta Güney Florida'ya gelen gençler değil. Stoper Walker Zimmerman, 2022'de USMNT'nin dört Dünya Kupası maçından üçüne başladı, ancak sakatlıklar onu o zamandan bu yana sadece dört maçla sınırladı. Ancak Zimmerman, Miles Robinson ve Djordje Mihailoviç'le birlikte ABD Olimpiyat kadrosuna alınmasına izin verilen üç yaş üstü sporcudan biri olarak seçildi. Robinson ve Katar 2022 veterinerleri Tim Ream, Shaq Moore ve Jesús Ferreira'nın da bu Ocak kadrosunda yer almasıyla Zimmerman'ın bu kadronun önemli bir yüzdesiyle köklü ilişkileri var. Bu onun bu ay hızla ilerlemesine yardımcı oldu.

Zimmerman, “Olimpiyatlarda bu adamların çoğunu tanıdım ve onlarla çok fazla kimya kurdum ve hem saha içinde hem de saha dışında iyi arkadaşlar oldum” dedi. “Yeniden bir araya gelip tekrar takılmak her zaman eğlencelidir.”

Ancak öncelik iş konusunda olmaya devam ediyor. Gelecek yıl kendi topraklarında bir Dünya Kupası var ve herkes bunun bir parçası olmak istiyor. Pochettino, sezonlar arasında neredeyse tamamen MLS bazlı kadroyla bu kampın ilk birkaç gününde kondisyona odaklanmış olsa da, Arjantinli oyuncu hala bu sergileri kazanmayı bekliyor. ABD, 2023 ve '24'te Ocak ayındaki tek başına maçlarını kaybetti.

Kaybedecek çok az zamanı olan yeni gelenlerin, Pulisic, Adams ve diğer tüm kilitler Mart ayında Concacaf Uluslar Ligi'nin dörtlü finali için geri döndüğünde ortalıkta kalmasını istiyorlarsa hızlı bir şekilde hızlanmaları gerekiyor. Florida'daki 24 oyuncudan 20'si ilk deneyimlerini Pochettino yönetiminde yaşıyor. Birbirleriyle olan mevcut aşinalıkları çok değerli olabilir.

Ream, “Her şey önemlidir” dedi. “Uyandığınız andan uyuyana kadar her gün her şey önemlidir. Bunu anlamak ve onun ne istediğini anlamak önemlidir.

Ekim ve Kasım aylarında Pochettino'nun kaptanlığını yapan Ream, “Bu, hepimizin onun ilk iki kampından öğrendiğimiz bir şey” diye devam etti. “Şu anda Ocak ayında burada olan adamlar [are getting] ilk tattıklarında bunun ne kadar önemli olduğunu daha ilk iki günde anlıyorlar.”

Getirisi 2026'ya kadar gelmese bile.

Doug McIntyre, FOX Sports'ta futbol yazarıdır. Amerika Birleşik Devletleri Beş kıtadaki FIFA Dünya Kupalarında erkek ve kadın milli takımları. Onu takip et @ByDougMcIntyre.

Harika hikayelerin doğrudan gelen kutunuza teslim edilmesini ister misiniz? FOX Sports hesabınızı oluşturun veya giriş yapınve günlük olarak kişiselleştirilmiş bir bülten almak için ligleri, takımları ve oyuncuları takip edin!

Amerika Birleşik Devletleri'nden daha fazlasını alın Oyunlar, haberler ve daha fazlası hakkında bilgi almak için favorilerinizi takip edin