USMNT antrenörü Pochettino: MLS oyuncuları Avrupa'nın en iyi liglerindeki oyuncularla aynı fırsatlara sahip

Doug McIntyre

Futbol Gazetecisi

ST. LOUIS — ABD erkek milli takımının bazı önemli üyelerinin bu sezon Avrupa kulüp takımlarında istedikleri kadar oynamadıkları bir sır değil.

O halde bu oyunculardan birkaçının, ABD'nin ortak ev sahipliği yaptığı 2026 Dünya Kupası öncesinde USMNT'de kalma şanslarının, rekabetin merkezi olduğu MLS'ye dönmeleri durumunda nasıl etkilenebileceğini merak etmeleri muhtemelen sürpriz değil. seviye daha düşüktür ancak spordaki en büyük olay yaklaştıkça dakikalara ulaşmanın daha kolay olacağı yer.

ABD'li teknik direktör Mauricio Pochettino, Pazar günü, Amerikalıların Concacaf Uluslar Ligi çeyrek final çeyrek finalinde Jamaika ile karşılaşmasından bir gün önce, “Bazı oyuncular bana MLS'nin kendileri için iyi bir platform olup olmadığını sordular” dedi. . “Dedim ve bunu halka açık bir şekilde tercüme etmek istiyorum ki, benim için mesele İngiltere'de Premier Lig'de, İspanya'da La Liga'da ya da Arjantin veya Meksika'da oynamaları değil.

“Lionel Messi dünyanın en iyi oyuncusu ve burada oynuyor. [getting] MLS'yi bilmek, burada oynamak kolay değil.”

Yine de Pazartesi günkü Reggae Boyz ile belirleyici rövanş maçına hazırlanan ABD kadrosundaki çoğu oyuncu, maaşlarını Atlantik'in diğer yakasından alıyor. Pochettino'nun bu ay çağrıldığı 25 oyuncudan 13'ü MLS akademileri tarafından geliştirilmiş olsa da, şu anda sadece dördü ABD yerel liginde çalışıyor.

Bazı açılardan bu, Amerikan oyuncu havuzunun son yıllardaki gelişimine işaret ediyor.

İtalyan Serie A'nın güçlü oyuncusu Juventus'ta ABD'li takım arkadaşı Weston McKennie ile birlikte oynayan forvet Tim Weah, “Milli takımdaki ilerlemeyi görebilirsiniz” dedi. “Hemen hemen herkes Avrupa'da oynuyor. Ve bence sporun burada büyümesi için tek yol bu.”

Yine de MLS, USMNT'nin en büyük yıldızlarından bazılarını Dünya Kupası öncesinde ülkelerine geri döndürmeye çalışacak. Birçok rapora göre FC Cincinnati, McKennie'yi yaz boyunca transfer etmek için 15 milyon dolarlık transfer ücreti ödemeye hazırdı. Bunun yerine Juve ile yeni bir sözleşme imzaladı ancak teklif tek başına MLS'nin hırsının bir ifadesiydi.

Zaman geçtikçe diğer oyuncular cezbedilebilir. Geçen hafta, İngiltere'nin Crystal Palace formasıyla bu sezon sadece bir maçta forma giyen ilk beş kalecisi Matt Turner'a, oyun süresi bulmak için eve gelmeyi düşünüp düşünmeyeceği sorulduğunda, “henüz tam olarak orada olmadığını” söyledi.

Premier Lig'de karışık sonuçlarla gölete atlamadan önce 2021'de MLS'de yılın kalecisi ödülünü kazanan Turner, “Şu anda bulunduğum seviyede oynayabileceğimi biliyorum” dedi. “Bu sadece bu tutarlılığı, bu fırsatı bulmakla ilgili.”

Ancak önümüzdeki altı ay içinde bu gerçekleşmezse Turner belki yeniden düşünecektir.

Pochettino'ya göre her hafta MLS'te yarışmak, dünyanın en iyi pistlerinden birinde çam pistinde yarışmaktan daha iyidir. Bu, koçun Pazartesi günü yapmak için elinden geleni yaptığı bir noktaydı. Fransa'nın eski Dünya Kupası kazanan kalecisi ve her ikisi de Londra kulübü Tottenham Hotspur'dayken Pochettino'nun 1 numaralı stoperi olan LAFC'den Hugo Lloris ile MLS hakkında yakın zamanda yaptığı bir konuşmayı anlattı.

Pochettino, Lloris için “Çok rekabetçi bir lig olduğunu, çok iyi bir disipline sahip olduklarını, çok iyi antrenman yaptıklarını söyledi” dedi.

“[So] neden olmasın?” diye devam etti USMNT koçu. “Benim için onlar da aynı olasılığa sahip olacaklar [of representing the USMNT] Premier Lig'de, La Liga'da ya da Belçika'da, Fransa'da oynamaktansa MLS'te oynamak. Özel olarak bilmeleri önemli ama aynı zamanda kamuya açık olarak da bilmeleri gerekiyor.”

Doug McIntyre, FOX Sports'un futbol muhabiridir. 2021'de FOX Sports'a katılmadan önce ESPN ve Yahoo Sports'ta kadrolu yazar olarak görev yaptı. Amerika Birleşik Devletleri Beş kıtadaki FIFA Dünya Kupalarında erkek ve kadın milli takımları. Onu takip et @kaydedenDougMcIntyre.

[Want great stories delivered right to your inbox? Create or log in to your FOX Sports account, follow leagues, teams and players to receive a personalized newsletter daily.]

FIFA Erkekler Dünya Kupası'ndan daha fazlasını alın Oyunlar, haberler ve daha fazlası hakkında bilgi almak için favorilerinizi takip edin