‘Sisodia’da durma’: BJP, alkol dolandırıcılığı suçlamasıyla yargılanan Kejriwal’ı hedef alıyor | Dünya

Bharatiya Janata Partisi (BJP) Pazar günü Delhi Başbakanı ve Aam Aadmi Partisi (AAP) lideri Arvind Kejriwal ile Pencap mevkidaşı ve parti meslektaşı Bhagwant Mann’ı başkentte alkol dolandırıcılığı iddiasıyla suçlayarak hedef aldı.

Bharatiya Janata Partisi (BJP) Sözcüsü Shehzad Poonawala (Twitter/BJP-Delhi)

BJP sözcüsü Shehzad Poonawala, dolandırıcılığın eski Delhi Başbakan Yardımcısı Manish Sisodia ile bitmediğini, Kejriwal ve Mann’a kadar gittiğini söyledi. Onun yorumu, Cuma günü özel bir mahkemenin Sisodia’yı kefaletle serbest bırakmayı reddetmesi ve “kayıtlarda Manish Sisodia’nın bu davada tutuklanmasının yasa dışı veya yasa dışı olduğu sonucuna varılmasına veya gösterilmesine ilişkin belirgin hiçbir şey bulunmadığını” söylemesinin ardından geldi. .”

“Mahkeme, alkol dolandırıcılığıyla suçlanan Manish Sisodia’ya yardım vermeyi neden reddetti? Manish Sisodia and Co. rüşvet aldı €100 crore ve bu mahkeme tarafından onaylandı, ”dedi Poonawalla Delhi’de gazetecilere. “Manish Sisodia dürüst bir insan değil, bir yolsuzluk planlayıcısıydı” dedi.

“Ancak Delhi’deki içki dolandırıcılığı Sisodia ile sınırlı değil, Delhi hükümetinin üst düzey üyeleri işin içinde ve mahkeme de öyle diyor. Bu, tüm bu dolandırıcılığın önceden hükümetteki en yüksek kişiyle görüştükten sonra etkinleştirildiği anlamına gelir. Çünkü Başbakan’ın onayı olmadan Hükümet ve kabine kararı alınamaz ve bu doğal bir ima değil, doğal bir imadır” dedi.

Mann’ı hedef aldı ve bir likör toptancısının Punjab Tüketim Kurulu’ndan işlem yaparak ruhsatından vazgeçmeye zorlandığını iddia etti çünkü işadamının da bu eyalette çıkarları vardı.

AAP’den hemen bir yanıt gelmedi.

Sisodia, şu anda yürürlükten kaldırılmış olan 2021-22 Delhi Tüketim Politikasındaki usulsüzlük iddialarıyla ilgili davayla ilgili devam eden soruşturmanın bir parçası olarak Merkezi Soruşturma Bürosu (CBI) ve İcra Müdürlüğü (ED) tarafından tutuklandı.

Delhi’deki Rouse Caddesi mahkemesi Cuma günü kefalet talebini reddetti ve “CBI tarafından şimdiye kadar toplanan kanıtlar, yalnızca başvuranın yukarıdaki suç komplosuna aktif olarak dahil olduğunu değil, aynı zamanda bazı önemli komplolarda ilk bakışta işlediğini de gösteriyor.” PC) Suçlar Ondan Hareket Ediyor.