Mauricio Pochettino Rips 'utanç verici' Gold Cup son kaybında kaçırılan ceza çağrısı

Doug McIntyre

Futbol gazetecisi

HOUSTON-ABD'li Milli Takım Koçu Mauricio Pochettino, Pazar günkü Altın Kupası finalinde Amerikalıların 2-1 yenilgisinde memurları çarptı ve tarafının ikinci yarıda penaltı vuruşu yapılması gerektiğini söyledi.

Pochettino, Meksika savunucusu Jorge Sánchez'in 67. dakikada penaltı alanının içindeki topu ele aldığını hissetti ve tekrarlar açıkça Sánchez'in elini topun üstüne koyduğunu gösterdi.

“Gerçeği söylemek istiyorum,” dedi Pochettino maç sonrası basın toplantısında. “Ve gerçek şu ki, bu diğer kutuda olsaydı, kesinlikle bir ceza. Oyuncu [had] yerde bir diz. Elini topun üzerinden itti. El yerde ve top dokundu değil [Sánchez]. “

USMNT, defans oyuncusu Chris Richards'ın Sebastian Berhalter'ın serbest vuruştan Meksikalı kaleci Luis Malangon'a, çapraz çubuğun altından ve kale çizgisinin karşısındaki serbest vuruşuna başkanlık ettiği dördüncü dakikada skoru açtı. El Tri, yarı forvet Raul Jimenez aracılığıyla yarı bitmeden eşitlendi.

Meksika kaptanı Edson Alvarez, Sánchez'i içeren oyundan 10 dakika sonra kazanan gol attı.

Uluslararası Futbol Derneği Kurulu'nun oyun yasalarına göre, savunan bir oyuncu düştüğünde bir ceza verilmiyor “ve top, vücutları ve zemin arasında olan destek kollarına çarpıyor.” Bu durumda bu istisnaların hiçbiri mevcut değildi: Top Sanchez'e çarpmadı – topu avcıya kadar yere dokunmayan eliyle vurdu.

ABD orta saha oyuncusu Tyler Adams da bunun üfleme çağrısı olduğunu düşündü.

“Bana göre bir hentbol gibi görünüyordu,” dedi Adams. “Demek istediğim, topa inip topu size doğru hareket ettirdiğinizde, normal bir hentbol olacak.”

Ceza verilmiş olsaydı, “Belki bizim için 2-1 ve belki de şimdi kupa ile kutluyoruz,” diye devam etti Pochettino.

Eski Chelsea, PSG ve Tottenham Hotspur yöneticisi daha sonra satılan NRG Stadyumu'ndaki büyük Meksika yanlısı kalabalığın hakem Mario Escobar tarafından çağrıya girebileceğini öne sürdü.

“Benim için bu durumu görmek utanç vericiydi … Belki de 70.000 kişiyle bu cezayı vermenin kolay olmadığını anlıyorum.”

Yine de, El Tri'nin tavan döşemesi Christian Pulisic de dahil olmak üzere sekiz kadar düzenli başlangıç olan bir ABD ekibine karşı maçı kazanmayı hak etmediğini söylemek zor. Meksika, ev sahiplerini 16-6 attı ve mülkiyetin yüzde 60'ı kontrol etti.

“Eğer kaybedersek kaybederiz. Sorun değil,” dedi Pochettino. “Gelişmemiz gerektiğini ilk söyleyen ben. Ağlamıyorum. Meksika'ya karşı hiçbir şey söylemiyorum, hiçbir şey söylemiyorum. Meksika'ya saygı duyuyorum, tam saygı. Ve onları tebrik ediyorum.”

Doug McIntyre, Fox Sports'un kapsadığı bir futbol muhabiri Amerika Birleşik Devletleri Beş kıtada FIFA Dünya Kupası'nda erkek ve kadın milli takımları. Onu takip et @Bydougmcintyre.

Gold Cup'tan daha fazlasını alın Oyunlar, haberler ve daha fazlası hakkında bilgi almak için favorilerinizi takip edin