Matt Turner USMNT'nin 1 numaralı GK?: 'Bu benim için tamamen yüklü bir soru'

Laken Litman

Üniversite Futbol ve Futbol Analisti

Matt Turner, kendisini ABD Erkekler Milli Takımı için 1 numaralı kaleci olarak görmez ve tıpkı herkes gibi işi için savaşması gereken zihniyetle her eğitim kampına girer.

Peki, 14 Haziran'da ve Dünya Kupası'nın neredeyse bir yıl uzakta başlamasıyla, USMNT kalecilerinin gagalama sırasını salladığını nasıl görüyor ve bu onun için ne anlama geliyor?

Turner Çarşamba günü gazetecilere verdiği demeçte, “Bu benim için tamamen yüklü bir soru” dedi. “Kendimi her zaman '1 No. 1' olarak görmüyorum. Sanırım şu anda her kampa giren zihniyetim, her inç, her fırsatın yapılması gereken ve eğitim içindeki performanslarım ve Crystal Palace ile bu sezon geçirdiğim fırsatlar tarafından kazandığım her fırsatın yaşadığı her fırsatın.

“Asla kendi kendime düşünmüyorum, 'Ah, içeri gireceğim ve oynayacağım, bunu yapacağım, bunu yapacağım.' Ve bence herkes dinlemek için her fırsatı kazandığım işi kanıtlayabiliyor, şu anda birçok adam iyi performans gösteriyor, özellikle de onlarla birlikte olmak ve onları daha iyi almak için istemek güzel.

30 yaşındaki Turner, Amerikalıların Katar'daki 2022 Dünya Kupası'nda başlangıç kalecisiydi ve Mart ayında Conacacaf Uluslar Ligi Finalleri'nde iki hayal kırıklığı yaratan performans içeren kadro için en iyi seçim oldu. ABD ilk olarak Panama, 1-0 ve sonra Kanada tarafından 2-1 tarafından sersemletildi.

Turner, geçen ay FA Kupası'nı kazanan Club Side Crystal Palace için çok fazla oynamadı. Takım için son rekabetçi maçı, 1 Mart'ta Millwall karşısında 3-1 FA Kupası galibiyetiydi; Bu sezon lig maçında oynamadı.

USMNT yöneticisi Mauricio Pochettino kısa süre önce Turner'ın dakikalar eksikliği hakkında bir yedek olarak yorum yaptı ve 2026 Dünya Kupası'ndan önce “her hafta rekabet etmenin yolunu bulması” gerektiğini kabul etti. Değilse, başka bir kaleci onu Amerikalıların yeni 1 numaralı olarak geçebilir.

“Aklımızda açık,” dedi Pochettino geçen ay gazetecilere başlangıç kalecisi pozisyonu hakkında. “Başka bir oyuncunun belki de aralarında meydan okumak ve belki de başka bir oyuncu oynama imkanı vermeye açıktır.”

Turner'ın kendini kanıtlaması için bir yaz var. Pochettino başlangıçta Turner'ı Zack Steffen, Matt Freese ve Patrick Schulte ile birlikte Türkiye'ye (7 Haziran) ve İsviçre'ye (10 Haziran) karşı iki dostluk için 27 oyunculu bir kadrosunun bir parçası olarak çağırdı. Chris Brady kısa süre önce kampı eğik bir yaralanmayla terk eden Schulte'nin yerini aldı ve Colorado Rapids Çarşamba günü Steffen'in diz yaralanması geçirdiğini ve daha fazla sınav için kulübüne döndüğünü açıkladı.

Zack Steffen, USMNT kampına çağrılan ilk kaleciler arasındaydı, ancak diz yaralanması onu zorladı. (Fotoğraf.

USMNT, 15 Haziran'da Trinidad ve Tobago'ya karşı Altın Kupa Grubu Stage yarışmasını açtı, ardından 19 Haziran'da Suudi Arabistan ve 22 Haziran'da Haiti izledi.

Turner, ABD'nin turnuvayı kazanmak için finalde Meksika'yı dövdüğü 2021'de Altın Kupa'ya yansıttı. Bu performansların 2022 Dünya Kupası'nın önündeki kadrodaki yerini sağlamlaştırdığına inanıyor.

Turner, “Altın kupanın aslında Arsenal'e taşınmamı sağlamak ve şimdi Avrupa'da yolumla mücadele etmek ve şu anda orada çalışmasını sağlamaya çalışmak için beni başlatan şey olduğundan eminim.” Dedi. “O zamandan beri çok şey yaşadım. İki çocuğum oldu, üç farklı takıma taşındım, bu yüzden çok fazla değişim yaşadım.”

O zamanlar Turner New England Devrimi için oynuyordu ve Premier Lig tarafı Arsenal'e taşınmadan önce 2021'de MLS Yılın Kalecisi seçildi. O zamandan beri, kulüp oyunu tutarsızdı, Nottingham Forest ve Crystal Palace için toplam 31 maç.

Eğer şimdi ve önümüzdeki yaz arasında daha fazla tekrar alacaksa, Turner potansiyel olarak MLS'ye dönebilir mi? Daha önce tercihinin Avrupa'da kalmak olacağını belirtmişti.

“Sanırım her zaman eve dönmeye açık olurum,” dedi Turner. “Ama birçok farklı kulüple birçok olumlu görüşme yaptım ve benim için önemli olanın benim için oynamam ve potansiyelim olduğunu hissettiğim şeyi en üst düzeye çıkarmak olduğunu düşünüyorum.

“Genel olarak oyuncu hareketinde artık kesilmiş ve kuru değil. Avrupa futbol dünyasına bakarsanız – özellikle de birçok yeni finansal kural ve düzenlemeyle – kulüpler iş yapmak ve her zaman değil, sadece değil, 'bu kulübe işaret ediyorum,' Bu kulübe işaret ediyorum, bu iyi bir durumdur, buraya gitmek istiyorum, hadi buraya gelelim. [There are] Oyundaki diğer faktörler. Aile tarafını tartmalısınız, kişisel tarafı ve açıkçası oyun tarafını ve kulüpten kulübe de neyin işe yaramalısınız. “

Turner Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bu yaz geleceği hakkında haber alacağını umduğunu söyledi. Ancak bu cephede ne olursa olsun, Pochettino'nun karar almayı Gold Cup'taki kaliteli performanslarla etkileme fırsatı var.

Laken Litman, Fox Sports için kolej futbolu, kolej basketbol ve futbolu kapsıyor. Daha önce Sports Illustrated, USA Today ve Indianapolis yıldızı için yazdı. Başlık IX'un 50. yıldönümünü işaretlemek için 2022 baharında yayınlanan “Strong Like a Woman” ın yazarıdır. Onu takip et @Lakenlitman.

Amerika Birleşik Devletleri'nden daha fazlasını alın Oyunlar, haberler ve daha fazlası hakkında bilgi almak için favorilerinizi takip edin