Dolce babaanne
Member
Malzemesi:
4 kahve fincanı un,
2.5 kahve fincanı su,
1 yemek kaşığı ‘tereyağı,
2 yemek kaşığı bira mayası,
1 kahve kaşığı tuz,
Kızartmak için:
2 bardak çiçekyağı,
Şurubu için:
2 bardak şeker,
1.5 bardak su,
1 tatlı kaşığı limon suyu,
Yapılışı:
Bir tencerede su, şeker ve limon suyu kaynatılarak şerbet yapılır. Koyulaştırmak için 15 dakika kadain kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Diğer taraftan un bir tencereye koyulur ortası havuz gibi açılıp, içine »bira mayası, tuz, tereyağı ve su koyulur. Karıştırarak hamur yapılır. Bulamaç gibi bir hamur elde edilir.
Hamur, sıcak bir yerde kabarması için bir saat kadar dinlendirilir. Kabaran hamurdan, avuca, bir parça alınır ve sıkılır. Başparmak ile ikinci parmak arasından fışkıran hamur, ıslak kaşıkla alınır ve kızdırılmış çiçek yağma atılarak kızartılır. İşlem tekrarlanır ve kızaran lokmalar delikli kepçe ile alınarak yağı süzülmüş olarak, soğumuş şerbete atılıp, servis yapılır.
4 kahve fincanı un,
2.5 kahve fincanı su,
1 yemek kaşığı ‘tereyağı,
2 yemek kaşığı bira mayası,
1 kahve kaşığı tuz,
Kızartmak için:
2 bardak çiçekyağı,
Şurubu için:
2 bardak şeker,
1.5 bardak su,
1 tatlı kaşığı limon suyu,
Yapılışı:
Bir tencerede su, şeker ve limon suyu kaynatılarak şerbet yapılır. Koyulaştırmak için 15 dakika kadain kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Diğer taraftan un bir tencereye koyulur ortası havuz gibi açılıp, içine »bira mayası, tuz, tereyağı ve su koyulur. Karıştırarak hamur yapılır. Bulamaç gibi bir hamur elde edilir.
Hamur, sıcak bir yerde kabarması için bir saat kadar dinlendirilir. Kabaran hamurdan, avuca, bir parça alınır ve sıkılır. Başparmak ile ikinci parmak arasından fışkıran hamur, ıslak kaşıkla alınır ve kızdırılmış çiçek yağma atılarak kızartılır. İşlem tekrarlanır ve kızaran lokmalar delikli kepçe ile alınarak yağı süzülmüş olarak, soğumuş şerbete atılıp, servis yapılır.