'Gözden kaçan' USMNT defans oyuncusu Joe Scally kariyer sezonuna Almanya'da devam ediyor

Doug McIntyre

Futbol Gazetecisi

ABD erkek milli takım taraftarlarına göre, 2024-25 Avrupa kulüp sezonunun hikayesi, AC Milan'ı İtalya Süper Kupası şampiyonluğuna taşıyan Christian Pulisic ve ABD Futbol Takımı'nın yeni oyuncusu Antonee “Jedi” Robinson'la ilgili. Geçen yılın Fulham'daki dikkat çekici performansıyla Premier Lig lideri Liverpool'un imzasının peşinde koşan kalabalık erkek oyuncusu.

Pulisic ve Robinson bu övgüleri hak ettiler. Alman sağ bek Joe Scally de öyle, her ne kadar bunları tam olarak anlamamış olsa da.

Kasım ayında Scally, çoğunlukla USMNT taraftarlarının dikkatini çeken dikkate değer bir başarıya imza attı: 22 yaşındaki oyuncu, tarihte 100 Bundesliga maçı oynayan dördüncü en genç oyuncu oldu. Önündeki üç isim gerçek efsaneler: Dünya Kupasını kazanan Alman milli takımının büyükleri Lothar Matthäus ve Berti Vogts ile Barselona'nın uzun süredir kalecisi olan Marc-André ter Stegen.

Salı günü küçük bir muhabir grubuyla Zoom konferansında bu kadar saygın bir şirkette yer alması sorulduğunda Scally, “Dürüst olmak gerekirse, bunun çoğu zaman hayranlar tarafından göz ardı edildiğini düşünüyorum” dedi. “Ama bana göre bu, çok gurur duyduğum ve mutlu olduğum bir şey.”

Scally, dört sezondur Borussia Mönchengladbach'ın ilk 11'inde yer alıyor. Bundesliga'daki ilk maçına 2021'de güçlü Bayern Münih'e karşı – sol bek – çıktı ve yurtdışındaki ilk üç sezonunda üç farklı teknik direktörle oynamasına rağmen o zamandan bu yana hiç kadronun dışında kalmadı.

Profesyonel olarak ilk üç sezonunu memleketi MLS kulübü New York City FC'de geçiren Scally, “Birçok farklı antrenörün güvenine sahip olmak ve o başlangıç noktasında olmayı sürdürmek ve 22 yaşına gelmeden 100 maç oynamak, önemli bir şey” dedi. bana çok güven veriyor.”

Bu hem kulüp hem de ülke adına sahada gösteriliyor. 2024'ün büyük bölümünde USMNT'nin öne çıkan yaralı oyuncusu Sergiño Dest'in yerini dolduran Scally, geçen yazın felaketle sonuçlanan Copa América'sındaki birkaç parlak noktadan biriydi.

Bu formunu Almanya sezonunda ilk altı maçından dördünü kaybeden Gladbach'la aldı ve sıralamalarda istikrarlı bir şekilde yükseldi. Cumartesi günü kendi sahalarında lider Bayern Münih'e karşı devam edecek olan kampanyanın ikinci yarısına, Şampiyonlar Ligi'ndeki puanın sadece üç puan gerisinde giriyorlar. Scally 15 maçın tamamına başladı ve 11'inde 90 dakika süre aldı.

Scally, kariyerindeki en iyi sezonunu kısmen, şu anda görevde ikinci yılında olan mevcut Gladbach menajeri Gerardo Seoane'ye borçlu.

Bu sezon üç kişilik arka hatta sol bek ve stoper olarak da görev yapan Scally, “Bana farklı pozisyonlarda oynamayı öğretti ve iki sezon üst üste tam maç oynayabilmem için bana güven verdi” dedi. “Bana kesinlikle yardımcı olduğunu düşünüyorum,” dedi Scally.

Bu çok yönlülük, ABD'li teknik direktör Mauricio Pochettino'nun, Kasım ayında Jamaika ile oynanan başarılı Concacaf Uluslar Ligi çeyrek final serisinden önce Robinson'a koruma olarak doğal bir sol ayak oyuncusu çağırmamakta rahat olmasının nedenlerinden biri. Scally, şu ana kadar Pochettino yönetimindeki dört maça da her zamanki yerinde başladı, ancak eski Chelsea, Paris Saint-Germain ve Tottenham Hotspur menajerinin yönetimi altında bir öğrenme süreci yaşandı.

Robinson, iki Kasım maçı arasında Scally için “ABD kendi yarı sahasında topa sahipken, üçüncü stoper olmak ya da desteğe yardım etmek arasında bir oyun tarzını karıştırmak zorunda kaldı” dedi. “Farklı şeyler yapması gerekti ama bence geldi ve kanatlarını kapatabildiğini, güçlü ve kudretli olabileceğini gösterdi.

Robinson, “Ve gerçekten çok iyiydi” diye ekledi. “İleriye dönük olarak, bir oyuncu olarak gelişmeye devam etmesi ve bu noktayı güvence altına alması onun kendine olan güvenini artıracak. Sergiño geri döndüğünde, bunu kimin oynayacağı konusunda gerçekten iyi bir rekabet haline getirecek.”

2026 Dünya Kupası'nın başlamasına sadece 17 ay kala Scally şansını denemek zorunda. Amerikalıların 2022 kadrosunun en genç üyesiydi ancak Katar'da yedek kulübesinden inmedi.

Salı günü Arjantinli oyuncu sorulduğunda Scally, “Pochettino'yla sadece iki kamp yaptık, dolayısıyla herkes buna alışmaya çalışıyor” dedi. “Ancak takımın onun gibi harika takımlara, harika oyunculara koçluk yapmış, bu kadar kaliteli bir antrenöre sahip olması harika bir şey.

“Her şey doğru yönde gidiyor” diye devam etti. “Nasıl oynadığımızı görüyorsunuz. Herkesin kendine çok güveni var.”

Buna, Bundesliga'nın kış tatili sırasında memleketi Long Island'da yeniden güç kazanmayı başaran Scally de dahil. Yılbaşı gecesi doğum gününü kutladı. Artık işine geri dönmeye hazır. “Bayern oynamak her zaman özeldir” dedi.

'Gladbach'ın şampiyonluğun favorilerini altüst etmesine yardımcı olmak, Scally'nin ABD taraftarları nezdindeki Q Puanını kesinlikle artıracaktır. Bunu umursamazdı. Ayrıca hangi kitlenin gerçekten önemli olduğunu da biliyor.

“Her maçı” dedi Scally, “Milli takımdan birisinin izlediğini biliyorsun.”

Doug McIntyre, FOX Sports'ta futbol yazarıdır. Amerika Birleşik Devletleri Beş kıtadaki FIFA Dünya Kupalarında erkek ve kadın milli takımları. Onu takip et @ByDougMcIntyre.

TAKİP ETMEK FOX Sports deneyiminizi kişiselleştirmek için favorilerinizi takip edin

Joe Scally

Amerika Birleşik Devletleri

FIFA Erkekler Dünya Kupası

Amerika Birleşik Devletleri'nden daha fazlasını alın Oyunlar, haberler ve daha fazlası hakkında bilgi almak için favorilerinizi takip edin