Erling Haaland, Manchester City ile 2034'e kadar kazançlı yeni sözleşme imzaladı

Erling Haaland, Manchester City'de 2034'e kadar yeni bir sözleşme imzaladı ve kulübün saha içi ve saha dışı belirsiz zamanlarında futboldaki en kazançlı anlaşmalardan biriyle uzun vadeli geleceğini Premier Lig şampiyonlarına devretti.

City, Cuma günü, Borussia Dortmund'dan kulübe katıldığı 2022 yılından bu yana 125 maçta 111 gol atan 24 yaşındaki Haaland için bu sezonun başından itibaren 10 yılı kapsayan anlaşmayı duyurdu. dünyanın en iyi forvetleri.

Bu anlaşma Premier Lig'deki en uzun anlaşma oldu ve Haaland'ın haftada yaklaşık 500.000 pound (600.000 $) kazandığı bildiriliyor.

Haaland'ın sözleşmesinin olağandışı uzunluğu söylendiğinde tepkisinin ne olduğu sorulduğunda City menajeri Pep Guardiola şu yanıtı verdi: “'Tekrarlayabilir misin?' dedim.”

Norveçli forvetin sözleşmesi sona erdiğinde 34 yaşına girecek. Athletic, anlaşmanın önceki sözleşmesinde yer alan ve Haziran 2027'de sona erecek olan serbest kalma maddelerini kaldırdığını bildirdi.

Haaland, City'den yaptığı açıklamada, “Artık gelişmeye devam etmek, daha iyi olmak için çalışmaya devam etmek ve ileriye dönük daha fazla başarı elde etmemize yardımcı olmak için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışmak istiyorum.” dedi.

Haaland için yeni anlaşma, City'nin Premier Lig'in mali kurallarını 115 kez ihlal etmekle suçlanmasının ardından kararı beklediği bir dönemde geldi. Olası yaptırımlar arasında puan kesintisi veya üst ligden düşme yer alıyor.

City'nin Haaland anlaşmasını duyurmak için yayınladığı tanıtım materyalleri arasında forvet anlamlı bir şekilde şunu söyledi: “Ne olursa olsun artık ben City'im.”

Videolardan birinde Haaland'ın Belediye başkanı Khaldoon Al Mubarak'ı arayarak “Artık her şey imzalandı” dediği görülüyor.

Khaldoon'un “Tamam, artık rahatım” yanıtını verdiği duyuldu.

City'nin eski futbol direktörü Txiki Begiristain, “Onun bu kadar uzun süredir imzalanmış olması, bir oyuncu olarak ona olan bağlılığımızı ve bu kulübe olan sevgimizi gösteriyor” dedi.

Bu, Guardiola'nın 2016'da teknik direktör olarak göreve başlamasından bu yana en kötü sezonunu geçiren takımın birden fazla oyuncu alması beklenen City için yoğun bir kaç hafta gibi görünen bir süreci başlatıyor.

City, önemli oyuncuların sakatlıkları ve diğer oyuncuların formlarının düşmesi nedeniyle raydan çıkan 21 maçlık şampiyonluk savunmasının ardından Premier Lig'de altıncı sırada yer alıyor. Guardiola'nın takımı Şampiyonlar Ligi'nde eleme aşamasına kadar ilerleyebileceğinden bile emin değil ve önümüzdeki hafta Paris Saint-Germain'e karşı çok önemli bir maça çıkacaklar.

City, Eintracht Frankfurt'tan forvet Omar Marmoush ve Lens'ten genç savunma oyuncuları Abdukodir Khusanov ve Palmeiras'tan Vitor Reis ile anlaştı. 150 milyon dolardan fazlaya mal olacağı bildirildi.

Haaland, “İşleri tersine çevireceğimizden gerçekten eminim” dedi. “Maç kazanmaya alışkın olduğumuz için işler zordu ama aynı zamanda bizim için de zorlu bir süreç.

“Her birimizin içinde bu açlık hissini uyandırmak ve olaylara daha kolay bakmamak. Her şeyi olduğu gibi kabul etmeyin, bu önemli bir şey. İşleri değiştirmek için elimden gelen her şeyi yapacağım.”

Haaland, City'deki ilk sezonunda tüm müsabakalarda 52 gol attı; Premier Lig'de tek sezonluk rekoru olan 36 gol de dahil olmak üzere, takım ligi, FA Kupası'nı ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak Üçlü'yü perçinledi.

Geçen sezon 45 maçta 38 gol attı ve Premier Lig'de üst üste üçüncü kez Altın Ayakkabı'ya giden bu sezonda halihazırda 21 golü var.

Guardiola, “Tabii ki o özel bir oyuncu” dedi. “Erling gibi bir oyuncuyu bulmak için, bu seviyede bir forvet bulmak çok zor. Bir kez elde ettiğinizde, onu elinizde tutmak için çaba göstermeniz gerekiyor.”

Ekim ayında kız arkadaşından ilk çocuğunu beklediğini açıklayan Haaland, bunun “bu iki buçuk yılda bir rüya gibi olduğunu” söyledi.

“Gerçekten bundan sonrasını sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

Associated Press'in raporu.

Harika hikayelerin doğrudan gelen kutunuza teslim edilmesini ister misiniz? FOX Sports hesabınızı oluşturun veya giriş yapınve günlük olarak kişiselleştirilmiş bir bülten almak için ligleri, takımları ve oyuncuları takip edin!

TAKİP ETMEK FOX Sports deneyiminizi kişiselleştirmek için favorilerinizi takip edin

Erling Haaland

Manchester City FC

İngiltere Premier Ligi

İngiltere Premier Ligi'nden daha fazlasını alın Oyunlar, haberler ve daha fazlası hakkında bilgi almak için favorilerinizi takip edin