Emma Hayes'in USWNT'in Dostlukları ve Brezilya'da İzleyeceği 3 Şey

Laken Litman

Üniversite Futbol ve Futbol Analisti

ABD kadın milli takımı, geçen yaz destansı Paris Olimpiyatları altın madalya oyununun bir rölantesinde önümüzdeki dört gün içinde iki kez Brezilya ile karşılaşacak. Amerikalılar, Mallory Swanson'un 12 yıl içinde ilk altın madalyasını taramak için elit bir gol sayesinde 1-0 kazandı.

Açılış maçı Cumartesi öğleden sonra Los Angeles'taki SOFI Stadyumu'nda gerçekleşiyor ve mekanın ilk kez bir kadın profesyonel spor etkinliğine ev sahipliği yapacak. Sonra her iki takım da Salı gecesi Paypal Park'taki çift başlığı bitirmek için Kaliforniya, San Jose'ye gidecek.

Emma Hayes'in dizileri Paris'teki sahaya çıkan kadroya benzemiyor. Birincisi, Swanson bu kampta değil ve Sophia Wilson da değil. Sadece 'Üçlü Espresso'nun üçte biri olan Trinity Rodman seçim için mevcuttu. Son zamanlarda ACL'sini yırtmış olan Naomi Girma ve Tierna Davidson da merkez destekleri de katılmayacak. USWNT başlangıçları olmadan, Hayes bu iki oyunda deneylere devam edeceğine söz verdi. Bu, daha az kapaklara sahip oyunculara daha fazla deneyime sahip olmak anlamına gelir, böylece bir sonraki Dünya Kupası 2027'de döndüğünde, Hayes'in cephaneliğinde anlamlı uluslararası deneyime sahip daha büyük bir oyuncu havuzu olacak.

İşte bu Nisan penceresinde USWNT hakkında bilmeniz gerekenler:

Daha fazla deney olacak

USWNT geçen yaz altın kazandığından beri, sonraki eğitim kampları daha az deneyimli oyuncuları aramakla ilgili oldu, böylece Hayes ve personeli oyuncu havuzunu genişletebilir.

Örneğin, Lily Yohannes, Tara McKeown ve Ally Sentnor gibi oyuncular, son birkaç ay içinde dakikalar kazanma ve yüksek basınçlı durumlarda oynama fırsatlarına sahip oldular. Hayes, Sentnor'un Şubat ayında Japonya'ya Shebelieves Kupası son kaybından sonra, kariyerinde oynadığı “en zor oyun” olduğunu söyledi. Hayes'in hedefi, oyuncular için daha fazla an yaratmak, böylece 2027 Dünya Kupası'nı kazanmak için daha iyi silahlı olacaklar.

Ancak USWNT ortamına yerleşmek zaman alır. Ve Hayes, oyuncuların bir oyundan nasıl öğrenme aldığını görmek ve bundan sonra bir sonraki ve bir sonrakine uygulamak istiyor.

Hayes Cuma günü, “Bu işte olmayı öğrendiğim şey, bu takım için oyuncular için oynamanın ne anlama geldiği.” Dedi. “Ve bununla birlikte, 'En üst düzeyde, her zaman üst düzeyde performans göstermeliyim' 'baskısı ve beklentisi geliyor. Bu harika. Bu istekli. Gerçekler, bu arenaya girmenizi hissetmelisiniz. Ve bu kampta fark ettiğim, ekip içindeki tahtada kapanış ve bu bizim ilk başlangıç noktamız.”

Deney, sahadaki bağlantıların o kadar güçlü veya net olmayabileceği anlamına gelir, ancak Hayes ve personelinin gelecekte oyuncu kombinasyonları konusunda daha kasıtlı olmasına yardımcı olacaktır.

Çünkü Hayes için şimdi Brezilya'yı dövmekle ilgili değil; Gelecekte Dünya Kupası'nda onları yenmekle ilgili.

“Deneyimlemekten gidemezsin [one game] Hakim olmak için, “dedi Hayes.” Bu adım adım bir süreç.

“… Dünya Kupası'na hak kazanan bir pozisyonda olmak istiyorum, her şeyden önce kapak birikimi olan gerçekten güçlü bir gruba sahip olduğumuz. Ve şimdi, zaten bizim için harika olan bu olduğunu görüyorum. … [the players] Yolculuğun bu kısmı üzerinde doğru pozları aldıkları bir şekilde çalışmak ve sadece her ne pahasına olursa olsun kazanmaya çekilmiyoruz. “

Cat Macario fiziksel ve zihinsel olarak nerede duruyor?

Macario yaralanmalar nedeniyle çalkantılı bir yolculuğa katlandı. Uzun bir ACL iyileşmesi onu uzun bir süre için sahadan uzak tuttuktan sonra, Macario geçen yaz “diz tahrişi” nedeniyle Olimpiyatlar kadrosundan çekildiğinde öngörülemeyen başka bir aksilikle karşılaştı. Bu sezonun başlarında Chelsea ekibine döndü ve Shebelieves Kupası için USWNT ile geri döndü.

25 yaşındaki 9 numaralı veya 10 numaralı rol oynayabilir ve nihayet bir sonraki Dünya Kupası'na hazırlanırken Hayes için önemli bir rol oynayacak kadar sağlıklıdır (bu da Macario'nun USWNT ile ilki olur). Hayes, Macario'nun çizgiler arasındaki oyun oynama yeteneği ve “kutuda çok tehdit edici” olduğu için dokuzdan daha fazla oynayacağını söyledi.

Sessiz yaralanmaları nedeniyle Macario'nun ABD için sadece 21 kapağı ve dokuz golü var.

“Henüz en iyi kedi Macario'yu gördük mü? Kesinlikle değil,” dedi Hayes. “Bu ne kadar sürecek? Her zaman oyunculara şunu söylüyorum: sürekli oynamaları, sahada kalmaları gerekiyor. [club] Onun için mevsim ve kemerinin altına başka bir sezon öncesi olmak, sanırım başka bir seviyeye çıktığını görmeye başlayacağız.

“O harika bir ruh ve programımız için iyi yapmak için çok umutsuz biri. Yani, bunu yapmak için başka bir fırsatı var.”

Alyssa Thompson'un büyümesi

Bu kadrodaki daha ilginç oyunculardan biri 20 yaşındaki Thompson. Genç ileri, Ekim 2022'de genç olarak ilk şapkasını kazandı ve – belki de erken – 2023 Dünya Kupası kadrosunun bir parçasıydı. Ancak yaralanma nedeniyle bir süre lehine düştü.

Ancak son altı ay boyunca, Haye'nin planlarına girdi ve düzenli USWNT çağrıları gördü. NWSL sezonuna da güçlü bir başlangıç yaptı ve Angel City'nin ilk üç maçında iki gol attı.

Hayes, “Geleceğimizde, umarım Alyssa Thompson'un durumu gibi birine bakabiliriz, yani 17 yaşındaki bir programa giriyor, muhtemelen hazırlıklı çünkü seviye çok daha yüksek.” Dedi. “Bence en iyi yerde, başlaması açısından [NWSL] mevsim. Hafta sonu Angel City oyununa gittim ve onun harika olduğunu düşündüm. “

Ekim ayından bu yana, USWNT personeli Thompson ile konumsal olarak ve karar verme süreçlerinde çalışıyor. Hayes ve personel Thompson'a 'Dinle, en üst düzeyde, büyük bir 1-V-1 uzmansınız, ancak dünyanın en iyi oyuncularını oynadığınızda, size 1-V-1 fırsatı vermedikleri belirli bir şekilde nasıl düşeceklerini biliyorlar' 'dedi.

“Benim için oynadığınızda, oyuncuyu taktiksel olarak başka bir seviyeye taşıyacak şekilde aşırı yükleyeceğim,” dedi Hayes. “Ama bu bir süre için çok fazla düşünce var – burada ve bunu hatırlamalısınız.

“Şimdi Alyssa'da hissediyorum, bunu anlıyor, bu yüzden daha doğal olarak yapabiliyor. Bu yüzden onu bu nedenlerle bu kampta görmeyi dört gözle bekliyorum.”

Laken Litman, Fox Sports için kolej futbolu, kolej basketbol ve futbolu kapsıyor. Daha önce Sports Illustrated, USA Today ve Indianapolis yıldızı için yazdı. Başlık IX'un 50. yıldönümünü işaretlemek için 2022 baharında yayınlanan “Strong Like a Woman” ın yazarıdır. Onu takip et @Lakenlitman.

Amerika Birleşik Devletleri'nden daha fazlasını alın Oyunlar, haberler ve daha fazlası hakkında bilgi almak için favorilerinizi takip edin