Emma Hayes, USWNT oyuncularını yurt dışına çıkarıyor mu?: 'Kendi akılları var'

Laken Litman

Üniversite Futbol ve Futbol Analisti

Emma Hayes, bir yıldan daha az bir süre önce Amerika Birleşik Devletleri Kadın Milli Takım Baş Koçu olarak devraldığında, Chelsea'deki geçmişi ve başarısı nedeniyle, daha fazla Amerikalı oyuncunun yurtdışında yarışmanın nasıl bir şey olduğunu tatmak için çantalarını paketleyeceğini düşündü.

Yeni bir döngünün başlangıcında ABD'li oyuncuların yurtdışında kulüpler için ayrılan uzun bir geçmişi var. USWNT, bir sonraki büyük turnuva – Brezilya'daki 2027 Dünya Kupası – hala iki yıl uzaklıkta buluyor. Megan Rapinoe 2013'te (2015 Dünya Kupası'nın önünde) Lyon'a gitti, Alex Morgan 2017'de oraya gitti (2019 turnuvasından iki yıl önce) ve daha sonra 2020'de Tottenham'a kısaca, 2019'da ilk Dünya Kupası kadrosunu yapmadan önce 2017-18'den Chelsea için oynadı.

Bu yüzden Naomi Girma, Jenna Nighswonger ve Dunn'ın yakın zamanda Avrupa'daki yeni ortamlar için son transfer penceresi sırasında kendi ulusal kadın futbol ligi kulüplerini terk etmesi tam bir sürpriz değil. Emily Fox bir yıl önce harekete geçti. Lindsey Heaps, Catarina Macario, Korbin Albert, Lily Yohannes ve daha fazlası dahil olmak üzere yurtdışında oynayan bir grup Amerikalıya katılıyorlar.

Bu hareketler doğrudan Hayes veya onun etkisi yüzünden değil. Aslında, son zamanlarda konuyla ilgili sorulduğunda, cevapları tutarlı oldu.

“Milli takım koçunun ya teşvik ettiği her zaman bir varsayım vardır. [players to go abroad] Ya da bunun olmasını durdurur, “dedi Hayes.” Gerçek şu ki, oyuncular, onlar kendi insanları. Kendi akılları var. Yani, kulüpler oyuncularını Avrupa'ya satmak istediğinde, eğer oyuncu bunu istiyorsa, oyuncular her zaman kutsamama sahip olacaklar, çünkü sonuçta sadece mutlu olmalarını istiyorum ve onların gelişmiş hissetmelerini istiyorum, çünkü mutlu oyuncuların ve iyi gelişmiş oyuncuların sahadaki başarıya eşit olacağını düşünüyorum.

“Buna bakış açım gerçekten, gerçekten basit,” diye ekledi Hayes. “Oyuncular bu bireysel kararı verirse, bunu destekliyorum.”

2025 NWSL sezonu Cuma günü, hüküm süren lig şampiyonu Orlando Pride Chicago yıldızlarına ev sahipliği yapıyor ve Washington Spirit Houston Dash'i ziyaret ediyor.

Tabii ki, bu sezon, San Diego dalgasından Chelsea'ye taşınmasıyla kadın futbolunun ilk 1 milyon dolarlık transfer oyuncusu olduğunda offseason'un başlığı olan Girma gibi en tanınmış yıldızlardan bazılarına sahip olmayacak. Nighswonger ve Dunn'ın hamleleri kısa süre sonra izledi ve ligin hayranları için biraz heyecan ve belki biraz paniğe neden oldu.

Ancak herhangi bir endişe çoğunlukla aşırı tepkidir, dedi Hayes. USWNT oyuncularının büyük bir yüzdesi NWSL'de yarışıyor ve bazıları bu sezon ligde dikkate değer hamleler yaptı. Örneğin, Lynn Biyendolo, Seattle Reign için NJ/NY Gotham'dan ayrıldı, Jaedyn Shaw San Diego dalgasından Kuzey Carolina cesaretine gitti ve Yazmeen Ryan Gotham'dan Dash'e takas edildi.

“Bence NWSL en iyi lig,” dedi Hayes. “Yukarıdan aşağıya en rekabetçi lig. Hala oyuncularımızın büyük çoğunluğunun içinde olmak istediği bir lig.

“Ama bazen kişisel bir tercih var. Bazı oyuncular farklı bir şeye katılmak ve farklı bir şey keşfetmek isteyebilirler. Ve dediğim gibi, kulüpler sözleşmelere sahiplerse, yine de bu konuda yapabileceğim hiçbir şey yok. Ama ben öyle değil. Bence oyuncuların geleceklerinin ne olduğuna karar vermesi ve oyuncu ve kulüp arasında.”

Oyuncular bir “maceraya” gitmeyi seçtiklerinde, Dunn yakın zamanda Gotham'dan Paris Saint-Germain'e geçme kararını dediği gibi, bazıları Hayes'e danışmak ister, genellikle sadece beynini seçmek veya belirli bir kulüp sormak için. Nighswonger gibi genç bir oyuncu için Hayes ona “Arsenal'in dünyanın en iyi kulüplerinden biri” olduğunu söyledi ve “onun için büyük bir hareket olacağını” düşünüyor. Ayrıca nerede gelişmesi gerektiğini tartıştılar – Nighswonger kulüp ve ülke için geri döndü, ancak saldıran bir orta saha oyuncusu olarak daha yüksek oynayabilir ve İngiltere'de bu deneyimi alabilirler.

Hayes, “Gidecekleri ortamlardan herhangi biri veya üzerinde ne olduğu hakkında bir şey biliyorsam, benden bir fikir edinmek istiyorlar.” Dedi. “Ben her zaman, 'Senin için doğru olan nedir? Neredesin? İhtiyaçlarınız neler?' Ve bence kadınlar için bu fırsatlar var ama çok kişisel.

“Yazmeen Ryan gibi, o kesinlikle NWSL'de oynamak isteyen bir oyuncu. Ve Jenna Nighswonger gibi biri için, sekiz yaşımdan beri yurtdışına gitmek istedim. Kadınların yeterince söylendiği için yeterince zaman harcıyoruz ve eğer yaptıkları şeyi yaparak harika bir yaşam yapabilirlerse, o zaman onların tam desteğimi ve daha fazlasını bilmelerini istiyorum. “

İLGİLİ: 'Geliştirme Doğrusal Değil': Emma Hayes, Uswnt, Shebelieves Kupası'nı kaybettikten sonra sakin kalıyor

Daha önce Chelsea'de Hayes için oynayan Dunn gibi bir emektar için, daha çok ABD yöneticisini döngüde tutmak ve tavsiye istemek yerine desteklenmekle ilgili.

Dunn kısa süre önce Fox Sports'a verdiği demeçte, “Kendim için vermem gereken kararı vermem için bana çok fazla alan verdi ve yeni bir ortama geçmenin kolay bir zaman olmadığını bilerek desteğini gerçekten takdir ettim.” “Benim için en iyisini istedi. O, 'Ne olursa olsun, ne olursa olsun, umarım size bir oyuncu olarak ihtiyacınız olan her şeyi verecek ve umarım deneyimliyorsunuz Her gün işe girmek istediğiniz harika bir şey. '

Diyerek şöyle devam etti: “Kendimi vermem ve anlamam gereken kararı vermeme izin veren desteğini takdir ettim.”

Profesyonel kariyerinin çoğunu Fransa'da geçiren yığınlar, her zaman yurtdışına giden ABD takım arkadaşlarının savunucusu olmuştur. O ilk Amerikalı genç kızdı 2012 yılında liseden mezun olduktan birkaç ay sonra koleji atlamak ve PSG ile Avrupa'da profesyonel olarak oynamak için. Fransa'ya dönmeden önce altı yıl boyunca Portland Thorns için oynamaya geri döndü ve 2022'den beri Lyon ile birlikte.

USWNT kaptanı Fox Sports'a verdiği demeçte, “NWSL'de olan bir oyuncu için rahatlık alanınızdan çıkması sadece farklı bir zorluk.” “Bence bu her zaman olumlu bir şey. Yeni bir ortamda yeni bir ülkeye gittiğinizde ve sahada ve sahada öğrenmek zorundayken hızla büyüyorsunuz.”

Ama Hayes'e benzer şekilde, yığınlar çok ikna edici olmak istemiyor.

Heaps, “Burada ve orada Avrupa'ya gitme düşüncesi olan herkesle çok az konuşmam var.” Dedi. “Lyon, Naomi'nin resminin bir parçasıydı ve gerçekten bu karar üzerinde büyük bir etki olmak istemiyordum çünkü Naomi'nin kararı olmasını istedim. Lyon'un sunması gereken her şeyi bildiğinden emin oldum ve açıkçası orada oynamasını istedim, bu yüzden ona herhangi bir tavsiye verdim. Ama benim için, bu oyuncularla konuştuklarında, her zaman kimseyi konuştuğunu ve asla kimseyi yapmamı istedim. onlara.”

Girma Chelsea'ye katıldığında ve Ocak ayında Stamford Köprüsü'nde Arsenal'e karşı bir maçtan önce Blues'un en yeni eklenmesi olarak duyurulduğunda, Heaps onu destekleyen kalabalığındaydı.

“Çok gururlu bir andı,” dedi Heaps, Girma'nın rekor transferinin öneminin “kesinlikle büyük” olduğunu da sözlerine ekledi.

Girma, kulübün çıkışını 2 Mart'ta bir beraberlikte Brighton'da yaptı, ancak 59. dakikada görünen bir buzağı yaralanmasıyla gittikten sonra erken ayrıldı. Raporlar bunun ciddi olmadığını gösterse de, Girma WSL ve NWSL'de oynamanın nasıl hissettirdiğini anlamak için biraz daha beklemek zorunda kalacak.

Ocak 2024'ten beri Arsenal ile birlikte olan Fox, zaten bir fark görebilir.

“Bence benim için, her gün,” dedi Fox. “Birlikte eğittiğim oyuncular, hepsi milli takımlarında yıldızlar. Bence bununla, sadece eğitimde çok fazla ilham ve rekabet var. Ve sonra oyunlarda aynı şey. Dünyanın en iyi oyuncularından bazılarına karşı oynuyorum. [into USWNT camps] ABD'deki en iyi oyuncularla aynı şey olduğu yerde “

Dunn yaklaşık bir aydır PSG ile birlikte ve “eğitimler her gün daha iyi oluyormuşum gibi hissetmek için inanılmazdı.” Dedi.

“Oyunuma yeni unsurlar ekledi ve bana, eğer NWSL'de kalsaydım, teknik olarak farklı engellere maruz kalmayacağım şekilde meydan okudu.”

Daha fazla USWNT oyuncuları Dünya Kupası'ndan önce yurtdışına çıkabilirler – Sam Coffey, Shebelieves Kupası'ndaki gazetecilere, dikenlere kendini adamışken, Avrupa'da oynamanın “en uzun süre” bir hedef olduğunu ve “herhangi bir kapıyı kapatma veya herhangi bir şey dışarıda bırakmadığını” söyledi. USWNT'nin ünlü 'Üçlü Espresso'nun üçte birini oluşturan Trinity Rodman, ESPN'ye bu hafta “emekli olsaydım kendimi tekmeleyeceğini” ve Avrupa'da oynamadığını söyledi. Onun için “sadece ne zaman mesele” dedi.

Bir sonraki ve ne zaman ne zaman gittiğine bakılmaksızın, Avrupa'daki USWNT oyuncusu sayısının bir sonraki Dünya Kupası ve Olimpiyatlarına yol açan kadro üzerinde ne tür bir etkisi olur?

“Anlatmak zor,” dedi Dunn. “Herkesin muhtemelen 'Oh, bu oyuncuların ayrılması bir dalgası var' gibi olduğunu biliyorum. Ve ben, evet bu şimdi oluyor, ama burada oturup yeni yaşam biçimi ya da kadın futbolunun yeni yolu olacağını söyleyemem.

Diyerek şöyle devam etti: “Bence günün sonunda herkes onlar ve kariyerleri için en iyi kararı vermek zorunda.”

Laken Litman, Fox Sports için kolej futbolu, kolej basketbol ve futbolu kapsıyor. Daha önce Sports Illustrated, USA Today ve Indianapolis yıldızı için yazdı. Başlık IX'un 50. yıldönümünü işaretlemek için 2022 baharında yayınlanan “Strong Like a Woman” ın yazarıdır. Onu takip et @Lakenlitman.

TAKİP ETMEK Fox Sports deneyiminizi kişiselleştirmek için favorilerinizi takip edin

Amerika Birleşik Devletleri

FIFA Kadınlar Dünya Kupası

Amerika Birleşik Devletleri'nden daha fazlasını alın Oyunlar, haberler ve daha fazlası hakkında bilgi almak için favorilerinizi takip edin