Diego Luna kimdir? ABD'nin Breakout Yıldızı Meksika, Dövmeler ve Motivasyon Konuşuyor

Doug McIntyre

Futbol gazetecisi

Yedi ay önce ABD futbol taraftarları Diego Luna'yı burnunu kıran adam olarak tanıyordu.

Şimdi ABD'li erkek milli takımının koparma yıldızı ve Meksika'ya rakiplere karşı altın kupa kupasının eşiğinde.

Diego Luna, kırık bir burnuna sahip olmaktan bu yıl ABD erkek takımı için bir kırılma yıldızı olmaya gitti. (Getty Images)

Ocak ayında Kosta Rika'ya karşı bir maçtaki bu yaralanmadan önce bile, 21 yaşındaki için platin saçları ve dövmeleri tarafından tanınan olaylı bir sürüş oldu. Geçen yaz Paris Oyunları öncesinde ABD Olimpiyat takımından kesildi. Bir erkek çocuğun babası oldu. Son zamanlarda kulübü Real Salt Lake için bir MLS All-Star seçildi.

Şimdi gol atıyor ve 5 metrelik 8 oyun kurucusunun Pazar günkü Houston'daki büyük finalde Meksika'ya karşı bir kez daha öne çıkacağını umacak olan USMNT hayranlarını büyülüyor (kapsama Fox'ta 18:00 ET'de başlıyor).

ABD ve Meksika 2025 Altın Kupa Finali: Tam Maç Önizleme ve Beklentiler

Her iki durumda da, Luna'nın büyük yazını 2026 Dünya Kupası için USMNT kadrosuna yönelmek için onu asal bir konuma getirdi.

Elektrikli oyun kurucusunu, bir çocukken Meksika'ya, motivasyonunu ve altın kupayı kaldırırsa başka bir dövme almayı planlıyorsa, Meksika'ya tezahüratla yakaladım.

En eski futbol anısına nedir? Önce oyunun farkına vardığını ne zaman hatırlıyorsunuz?

Sanırım ağabeyimle bir tarlada olmak ve babam koçluk yapıyordu. Sanırım dört yaşındaydım.

ABD-Mexico rekabetinin ilk anısına nedir?

Etrafta dolaşan bir hikaye olduğunu biliyorum, ama sadece bir aile toplantısında olduğumu hatırlıyorum. Ailemin yarısı Meksika için kök salıyordu. ABD için tezahürat yapıyordum, Meksika'nın gol atacağı zaman kızdığını hatırlıyorum. Benim ve aile üyelerim arasında küçük bir sığır eti gibiydi, çok az yorum olurdu. Ama harikaydı. Hepsi eğlenceliydi. Hangi oyun olduğunu hatırlamıyorum. Sanırım Giovani Dos Santos'un bir çipte gol attığı [for Mexico in the 2011 Gold Cup final].

Kaliforniya'dansın, ama ABD yerine Meksika'yı temsil edebilirdiniz, her iki seçeneğe de sahip olmak nasıldı?

Evet, ben yanındayken onlar için oynama konusunda benimle iletişime geçtiler. [U.S.] 20 yaş altı. Ama bu uzun zaman önceydi.

Büyüyen herhangi bir takımın hayranı mıydınız?

Real Madrid'i hep sevdim. Ve kardeşim büyük bir Liverpool hayranıydı, bu yüzden onları izlemeyi de sevdim.

En sevdiğin oyuncu kimdi?

Marco Reus. Sadece oynama şeklini, oyunu kontrol etme şeklini sevdim. Henüz MLS'de ona karşı oynama şansım olmadı çok kötü.

İki tür mü? Almanya yıldızı Marco Reus, Diego Luna'nın favorisi. (Getty Images)

Diğer spor takımlarının hayranı mısınız?

Tam olarak değil. Golf ve boksu seviyorum. Bir çeşit Dallas Cowboys'u seviyorum. Birkaç hafta önce soyunma odalarını kullanabilmemiz çok harikaydı [for the win over Haiti in the Gold Cup group stage].

Futbol dışında favori sporcular?

Tiger Woods. Canelo [Álvarez, the Mexican boxer]. Serena Williams.

Çocukken futbol dışında başka sporlar oynadınız mı?

Şaşırabilirsin, ama voleybol ve basketbol oynadım.

Diego Luna bazı USMNT takım arkadaşlarının üzerinde durmayabilir, ancak bu altın kupada göze çarpan bir oyuncu oldu. (Fotoğraf: Erin Chang/ISI fotoğrafları/USSF/Getty Images)

Arizona'daki Barselona İkamet Akademisi'ndeyken Meksika savunucusu Julian Araujo ile örtüştünüz. Finalde onunla yüzleşmek nasıl olurdu?

Harika olurdu. Benden iki yaş büyük, bu yüzden gerçekten bu kadar birlikte oynamadık. Ama tanıdığınız insanların başarılı olduğunu görmek her zaman iyidir.

Bir futbolcu olmasaydın ne yapardın?

Dostum, bu zor. Belki bir itfaiyeci.

Tamam, açıkçası senin tatmalarını sormalıyım. Kaç tane var?

Dürüst olmak gerekirse, bilmiyorum bile. … Söylemek gerçekten zor. Parmaklarımdaki tümleri ayrı ayrı sayıyor muyum?

Yeğeninin doğum gününü anmak zorunda olduğun ilk tanesini biliyorum. Şimdi kaç yaşında? Bunu biliyor mu?

Evet, biliyor. Şimdi yedi. Harika olduğunu düşünüyor.

Puanladığınızda o bileği öptüğünü biliyor mu?

Sanırım şimdi yapacak. Oğlumun adı da aynı bileğin üzerinde, bu da bunun bir parçası.

Diego Luna'nın bir gol attıktan sonra ailesini onurlandırmak için dövmelerini öpmek için imza kutlaması. (Fotoğraf: Jeremy Olson/ISI fotoğrafları/ISI fotoğrafları Getty Images üzerinden)

Altın kupayı kazanırsanız yeni bir dövme alacak mısınız?

Evet, kesinlikle. Henüz tam olarak ne bilmiyorum ama evet.

Hayatınızdaki en etkili kişi kimdi?

Babam. O her zaman benim için oradaydı ve benim için çok fazla fedakarlık yaptı.

Şimdiye kadar kariyerinizin en zor anı neydi?

Geçen yıl Olimpiyat takımını yapmıyorum. Bu gerçekten acıyor. Yeniden odaklamak ve pozitif kaldığımdan emin olmak zorunda kaldım ve işe koymaya ikiye katlandım. Şu anda büyük bir hayal kırıklığı oldu ama sonunda bana yardımcı oldu, biliyor musun? Bu aksilik, bugün olduğum yere ulaşmamı sağladı.

Futboldaki nihai hedefiniz nedir?

Ailemle ilgilenmek, güvenli olduklarından emin olmak, geleceklerini finansal olarak güvence altına almak istiyorum. Şu anda her şey oğlumla ilgili. Beni itmeye devam ettirmeye motive ediyor. Bir oğluna sahip olmak benim için her şeyi gerçekten perspektife koydu.

Doug McIntyre, Fox Sports'un kapsadığı bir futbol muhabiri Amerika Birleşik Devletleri Beş kıtada FIFA Dünya Kupası'nda erkek ve kadın milli takımları. Onu takip et @Bydougmcintyre.

Doğru gelen kutunuza harika hikayeler sunmak ister misiniz? Fox Sports hesabınızda oluşturun veya oturum açın Ve her gün kişiselleştirilmiş bir bülten almak için ligleri, takımları ve oyuncuları takip edin!

Gold Cup'tan daha fazlasını alın Oyunlar, haberler ve daha fazlası hakkında bilgi almak için favorilerinizi takip edin