Dolce babaanne
Member
Delhi sel canlı güncellemeleri: Yamuna Nehri’ndeki yükselen su seviyelerinin neden olduğu sel ile karşı karşıya kalan Vali (LG) VK Saxena, durumu değerlendirmek için Perşembe günü Delhi Afet Yönetim Otoritesi’nin (DDMA) bir toplantısına başkanlık ederken, yetkililer kapandı eğitim kurumları, tahliye edilenleri okul binalarına taşımayı ve kanalizasyon arıtma tesislerinin kapanması nedeniyle su kaynaklarını düzene sokmayı planladı.
Perşembe günü yükselen Yamuna Nehri’nin suları Yeni Delhi’deki Yamuna Pazarı’na ulaştıktan sonra insanlar arabayı suyla dolu caddede taşıyor. (ANI fotoğrafı)
Merkezi Su Komisyonu’ndan üst düzey bir yetkiliye göre, bu arada Delhi’deki Yamuna Nehri’nin su seviyesi dengelendi ve bu gece düşmeye başlayacak.
Tüm güncellemeleri buradan takip edin:
Perşembe günü yükselen Yamuna Nehri’nin suları Yeni Delhi’deki Yamuna Pazarı’na ulaştıktan sonra insanlar arabayı suyla dolu caddede taşıyor. (ANI fotoğrafı)
Merkezi Su Komisyonu’ndan üst düzey bir yetkiliye göre, bu arada Delhi’deki Yamuna Nehri’nin su seviyesi dengelendi ve bu gece düşmeye başlayacak.
Tüm güncellemeleri buradan takip edin:
13 Temmuz 2023 17:46 IST
Yamuna’daki su seviyesi 4 saatlik kararlılığın ardından 208.65 m’ye yükseliyor
Yamuna’daki su seviyesi yaklaşık dört saat sabit kaldıktan sonra yeniden yükseldi. Saat 17.00’de yapılan son ölçüme göre derinlik 208.65 metre.
13 Temmuz 2023, 17:43 IST
Sel durumuyla ilgili bir yerel, “5 yaşındayken bu tür şiddetli su basması gördüm” diyor
#SAYGINLIK | Delhi | “1978’de beş yaşındayken bu tür şiddetli su bastığını görmüştüm… Bugün 50 yaşındayım… Yazık… Devlet sorumluluk almalı ve halka yardım etmeli…” Delhi’de su seviyesinin yükselmesi nedeniyle sele benzer durum… pic.twitter.com/PgnRAC6EVX
-ANI (@ANI) 13 Temmuz 2023
13 Temmuz 2023 17:27 IST
Hathnikund barajındaki sel kapakları 100 saat sonra kapatıldı
Haryana’daki Yamunanagar’daki Hathnik Barajı’ndaki savak kapakları, su seviyesi 1 lakh’ın altına düştüğü ve 16:00’da 88.000 olarak ölçüldüğü için 100 saatten fazla bir süre sonra kapatıldı.