Delhi’de kabine değişikliği: Atishi’ye finans, gelir ve geliştirme portföyleri verildi | Dünya

Gelişmeye aşina yetkililer, Delhi hükümetinin portföy değişikliğinin bir parçası olarak, Aam Aadmi Partisi (AAP) lideri ve Delhi bakanı Atishi’nin finans, gelir ve kalkınma sorumluluğunu üstleneceğini söyledi.

Delhi bakanı ve AAP lideri Atishi (Twitter/@AtishiAAP)

Karar Perşembe günü, Vali Yardımcısı (LG) VK Saxena’nın Başbakan Arvind Kejriwal’ın kabinesinde bir portföy değişikliği önerisini kabul etmesinden sonra alındı.

Atishi ve Saurabh Bharadwaj, her ikisi de tüketim vergisi dolandırıcılığı iddiasıyla hapiste olan Manish Sisodia ve Satyendar Jain’in istifalarının ardından bu yıl Mart ayında bakanlar olarak yemin ettiler.

Kailash Gahlot şu anda finans ve gelir portföyünü elinde tutarken, geliştirme portföyü Bakan Gopal Rai’ye ait. Yetkililer, portföy değişikliğinin Cuma günü yayınlanması beklenen bir bildirimin ardından yürürlüğe gireceğini söyledi.

Bu arada Perşembe günü, bir Delhi hükümet yetkilisinin LG Saxena’nın portföy değişikliğinin dört gündür beklemede olduğunu iddia etmesi üzerine kabine değişikliğiyle ilgili tartışma çıktı. Yetkili ayrıca LG’nin bu tür dosyaları yarım saat içinde onayladığını iddia etti.

Bir LG ofisi yetkilisi, “LG’nin başvuruyu Salı günü aldığını ve portföyün yeniden düzenlenmesini Çarşamba günü onayladığını” söyleyerek iddiaları yalanladı.

Bildirimin verilmesinin ardından Atishi, toplam 12 departmana hizmet verecek. Halen Bakanlar Kurulu’nda dokuz daire başkanlığı yapmaktadır: Eğitim, Enerji, Bayındırlık Dairesi, Kadın ve Çocuk Gelişimi, Sanat ve Kültür, Turizm, Yüksek Öğrenim, Eğitim ve Teknik Eğitim ve Halkla İlişkiler.

1 Haziran’daki son portföy değişikliğinde, Atishi, Kailash Gahlot’a bağlı Halkla İlişkiler departmanının başına getirildi.