Cristiano Ronaldo: 'Var olan en eksiksiz oyuncuyum'

Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi yaklaşık yirmi yıldır futbolun keçi tartışmasının merkezindedir. Aralarında 1.773 gol, dokuz Şampiyon Ligi şampiyonluğu ve 13 Ballon D'Or ödülü var.

Ancak Ronaldo için tartışma yok.

Ronaldo, İspanyol televizyon şovu “El Chiringuito” nu Pazartesi günü yaptığı röportajda “Sayılardan bahsediyorum” dedi. “Sanırım var olan en eksiksiz oyuncuyum. Bence, sanırım ben.

“Bir şey tat – eğer Messi, Pelé, Maradona'yı seviyorsanız, bunu anlıyorum ve buna saygı duyuyorum – ama Ronaldo'nun tamamlanmadığını söylemek … Ben en eksiksizim. Benden daha iyi kimseyi görmedim, Ve ben bunu kalpten söylüyorum. “

Kariyeri için Ronaldo'nun 923 golü ve 257 asisti var, bu da 1.180 gol katkısı. Ronaldo'dan daha fazla kariyer golü katkısı olan tek oyuncu, 850 gol ve 379 asist olan Messi.

Ancak topu ağın arkasına koymak söz konusu olduğunda, Ronaldo'nun sayıları kendileri için konuşuyorlar – ve yapmasalar bile, şüphelerinde hiçbir sorunu yok.

Ronaldo, “Tarihin en iyi golcüsü kim? Bu sayılarla ilgili. Tam durak.” Dedi. “Tarihte başları, sol ayakları, cezaları, serbest vuruşlarıyla en çok gol atan oyuncu kim?

“Geçen gün bakıyordum ve sol ayaklı değildim, tarihte sol ayağı ile en iyi 10 golcüyüm.

Ronaldo'nun hala onun adına sahip olmadığı tek şey zor Dünya Kupası unvanı. Ronaldo bir zamanlar Messi'nin uluslararası düzeyde avantajı vardı, ancak 2018'den beri Messi Dünya Kupası'nı kazandı ve Copa América Trophy'yi iki kez kaldırdı.

Ronaldo, 2026'da son bir kez Dünya Kupası'nı kazanma fırsatına sahip olacak. 40 yaşında olacak, ancak Suudi Pro League'de gol attığı oranda, Portekiz için rol oynayabileceğini varsaymak mantıklı 2026.

TAKİP ETMEK Fox Sports deneyiminizi kişiselleştirmek için favorilerinizi takip edin

Cristiano Ronaldo

Lionel Messi

FIFA Erkek Dünya Kupası

Cristiano Ronaldo'dan daha fazlasını alın Oyunlar, haberler ve daha fazlası hakkında bilgi almak için favorilerinizi takip edin