Bill Belichick Hırvat vatandaşlığı aldı, Euro öncesinde futbol takımıyla buluştu

Bill Belichick, NFL'nin sezon dışı programı aracılığıyla bir takıma koçluk yapmak yerine, 50 yıl sonra ilk sezonunda kenar çizgisinden uzakta seyahat ediyor.

Belichick'in son gezisi onu yurt dışında, özel bağları olan bir yere götürdü. Eski New England Patriots başantrenörü bu hafta başında Hırvatistan'ı ziyaret ederek, resmi olarak ülkenin vatandaşı olması nedeniyle bir dizi önemli toplantıya katıldı.

Belichick ilk olarak Hırvatistan başbakanı Andrej Plenković ve cumhurbaşkanı Zoran Milanović ile görüştü. Hırvat asıllı Belichick'e vatandaşlık belgesi takdim ettiler. Ayrıca Franjo Bučar'ın heykelinin yer aldığı Hırvat Yıldızı Nişanı'nı da aldı.

Belichick daha sonra diğer futbol sahasına geçti ve Hırvat erkek milli futbol takımının Pazartesi günü 2024 Euro'su öncesinde sondan bir önceki hazırlık maçında Kuzey Makedonya'ya karşı oynadığı maça katıldı. Hırvatistan'ın 3-0'lık galibiyetinin ardından Belichick takımla konuştu.

“Büyükannem ve büyükbabam 1910'da Draganić'ten ABD'ye geldi ve zor bir hayat yaşadılar ama babamın nedeni de bu [Steve]Hırvat Večernji gazetesine göre Belichick, aynı zamanda bir Amerikan futbolu koçu olarak Amerikan rüyasını yaşamayı başardığını söyledi. “Dün Hırvat vatandaşı oldum. Artık ben de sizden biriyim.”

Belichick, Patriots'taki son sezonlarında Hırvat mirasıyla gurur duyduğunu gösterdi. Lig, oyuncuların ve antrenörlerin 2022'den itibaren miraslarını kutlamalarına izin verdiğinden, maç kıyafetlerinde sık sık Hırvat rozeti takıyordu.

Belichick o sezon gazetecilere verdiği demeçte, “Hırvat mirasımla gurur duyuyorum ve onu giymekten gurur duyuyorum.” “Hırvatistan'da değilim. Vatandaş değilim ama bu ailemin yarısını kapsayan bir miras. Annem İngilizdi. Babam Hırvattı.

“Yani diğer Hırvatlar için Koç [Nick] Şaban, Teknik Direktör [Pete] Carroll ve o küçük bağa sahip olan diğerlerimiz, bununla gurur duyuyor ve onu giyme fırsatına sahip oldukları için mutlular. Ve okyanusun ötesindeki bazı insanlardan bunu takdir ettiklerini ve tanınmayı da takdir ettiklerini duydum. Git, Hırvatistan!”

Belichick aynı zamanda Hırvat erkek milli futbol takımının da tanınmış bir taraftarı. Hırvatistan'ın 2022 Dünya Kupası çeyrek finalinde Brezilya'yı mağlup etmesi sırasında televizyona o kadar dalmıştı ki, Patriots antrenmanı için sahaya gelen son kişi oydu. Hırvatistan'ın 2018 Dünya Kupası'nda finale çıktığı maçları da tutkuyla izliyordu.

Belichick, Hırvatistan Haftası aracılığıyla şunları söyledi: “Onları izledim ve takımımızı sıkı bir şekilde destekledim.” “Maç televizyonda biraz ekstra destek sağlamak için formayı giyiyorum, bu yüzden futbol takımıyla, hentbol takımıyla, sutopu takımıyla ve oradan çıkan harika basketbol oyuncularıyla çok gurur duyuyorum. Bakalım bir çift bulabilecek miyiz [American] Hırvatistan'dan futbolcular var çünkü orada bazı büyük, atletik çocukların olduğunu biliyorum.

“Mirasımla gurur duyuyorum, bu bende her zaman yankı uyandıracak bir şey ve hâlâ kuzenlerimle, aile üyelerimle ve Hırvatistan'daki akrabalarımla iletişim halinde kalıyorum. Bununla çok gurur duyuyorum.”

Bu sezon dışında çok sayıda üniversite lakros takımını, Washington'un futbol takımını (burada oğlu Steve'in antrenörü) ve Nebraska'nın futbol takımını ziyaret eden Belichick, aynı zamanda Sunset Spor Medya Festivali'nin özel konuğu olmak üzere Hırvatistan'da. 6-8 Haziran tarihleri arasında düzenlendi.

Kısa bir süre sonra Hırvat kadrosu 2024 Euro'daki ilk maçıyla grup maçlarına başlayacak. Maç, 15 Haziran Cumartesi günü B Grubu'nda İspanya ile oynanacak (FOX ve FOX Sports uygulamasında öğlen ET).

Ulusal Futbol Ligi'nden daha fazlasını alın Oyunlar, haberler ve daha fazlası hakkında bilgi almak için favorilerinizi takip edin