Alman Thomas Müller, Euro 2024'ün ardından uluslararası futbolu bırakıyor

Alman forvet Thomas Müller, 2014 Dünya Kupası şampiyonluğu da dahil olmak üzere 14 yıllık kariyerinin ardından pazartesi günü uluslararası futbola veda ettiğini duyurdu.

Bayern Münih'in 34 yaşındaki forveti, ülkesi adına 131 maça çıkarken, 45 gol kaydetti.

“Ülkem için oynamak beni her zaman çok gururlandırdı,” dedi YouTube'da yayınlanan bir videoda. “Birlikte kutladık ve bazen birlikte gözyaşı döktük.”

“Yıllar boyunca bana verdikleri destek için tüm taraftarlara ve Almanya takım arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Bu yılki Avrupa Şampiyonası'nın coşkusunu ve sevincini yanınızda taşıyın.”

Müller, Almanya formasıyla son kez, ev sahibi ülkenin, 2024 Avrupa Şampiyonası şampiyonu İspanya'ya çeyrek finalde kaybettiği maçta yedek olarak sahaya çıktı.

Müller'in uluslararası ilk maçı 2010 yılında Arjantin'e 1-0 yenildikleri maçta gerçekleşti. Dört Dünya Kupası ve dört Avrupa Şampiyonası'nda oynadı.

Almanya Milli Takımı'nın deneyimli isimlerinden Toni Kroos, Euro 2024'ün ardından futbolu bıraktığını açıkladı ve Almanya, bundan sonraki kariyerinde en deneyimli iki oyuncusundan mahrum kaldı.

UEFA Euro'dan daha fazlasını alın Oyunlar, haberler ve daha fazlası hakkında bilgi almak için favorilerinizi takip edin