ABD Kadın Milli Takımı'nda Emma Hayes dönemi başladı

Laken Litman

Kolej Futbolu ve Futbol Analisti

NEW YORK – Bir gün Emma Hayes'in düzgün bir tatil için zamanı olacak.

Geçen Cumartesi, Chelsea'de sıfırdan kurduğu Londra kulübüne liderlik ederek genel klasmanda yedinci ve art arda beşinci Kadınlar Süper Ligi şampiyonluğuna ulaşarak Chelsea'deki 12 yıllık destansı kariyerinin zirvesine ulaştı. Ardından Çarşamba günü elinde yeni bir unvanla New York'a uçtu: Amerika Birleşik Devletleri kadın milli takımı baş antrenörü.

Hayes, yalnızca iki ay uzaklıktaki Paris Olimpiyatları nedeniyle yeni bir işe balıklama atlıyor. Kasım ayında resmi olarak US Soccer tarafından işe alınmıştı ancak tam anlamıyla işe başlamadan önce Chelsea'nin sezonunu tamamlamak istiyordu. Artık bu bölüm kapandı ve her zaman zorluklara hazır olan Hayes bir sonraki görevle karşı karşıya kalacak: Dört kez Dünya Kupası şampiyonu olan USWNT'yi kazanma yollarına geri döndürmek.

Hayes, Perşembe günü öğleden sonra Manhattan'daki Ulusal Kadınlar Futbol Ligi ofislerinde küçük bir gazeteci grubuyla yaptığı yuvarlak masa tartışmasında “Elbette, ideal bir dünyada herkes birkaç haftalığına bir plajda oturmayı çok isterdi” diye şaka yaptı. .

“Ama benim bakış açım gerçekten net” diye devam etti. “Hayatınızda olimpiyatlara gitmek için pek fazla fırsat bulamazsınız. Bu yüzden bana bunu hatırlatmak için sadece Pazar günü bir gün izin almaya ihtiyacım vardı; çoğu altı yaşında olan 40 kişilik bir doğum günü partim vardı. İşe geri dönmek için sabırsızlanıyorum.”

Bu bir Star Wars temalı partiydi, unutmayın ve Hayes, Luke Skywalker'ın da orada olduğunu söyledi. Hayes kıkırdayarak “Artık evimde umursadığımdan daha fazla Star Wars hediyesi var” dedi.

Hayes'in Chelsea ile oynadığı son maçın (Manchester United'ı 6-0 yenerek WSL şampiyonluğunu garantileyen) ardından gazetecilere “kategorik olarak devam edemeyeceğini. Her ne olursa olsun verecek başka bir şansım yok” dedi. Ancak bununla demek istediği, Chelsea'de uzun süredir sahip olduğu kapasiteyi aynı şekilde sürdüremeyeceğiydi.

USWNT'yi yönetmek farklıdır ve uzun zamandır Hayes'in hayalindeki iş olmuştur. Kariyerine Amerika'da başladı ve yedi yıl boyunca New York'ta yaşadı. Genç erkek takımlarına koçluk yapmaktan, amatör bir kadın takımına, Iona College'daki kadın takımına, oradan da Megan Rapinoe'yu draft edip kısa süreliğine koçluk yaptığı Chicago Red Stars'a kadar yükseldi.

Bu hafta New York'u ziyaret ederken Central Park'ta en az iki yürüyüş yapmayı garantileyen Hayes, artık her şeyin “tam bir döngüye girdiğini” söyledi.

Hayes, “Yolculuğum aşağıdan yukarıya doğru oldu” dedi. “Bu noktaya gelmek için çok çalıştım ve bir şeyler hayal edebilirsiniz – hepimizin hayalleri var – ama çoğu zaman hayalleriniz gerçeğe dönüşmüyor. Ve ben her zaman bu fikirle, tüm bu 'Amerikan Rüyası' konseptiyle büyüdüm. bir ülkeye gelebilirsin, belli bir şekilde çalışabilirsin ve sistemde yükselerek artık ABD kadın milli takımının baş antrenörü olabilirsin.

“Bu takımın geleneklerini koruduğumdan emin olmak için kesinlikle sahip olduğum her şeyi vereceğim.”

Hayes “seri kazanan”; ABD Futbol Spor Direktörü Matt Crocker onu işe alırken bu tabiri kullanıyordu. Chelsea'de geçirdiği 12 yılda yedi WSL şampiyonluğu ve beş FA Kupası dahil 16 kupa kazandı. Futbola yaptığı hizmetlerden dolayı merhum Kraliçe II. Elizabeth tarafından Birleşik Krallık'taki en yüksek dereceli onur olan MBE ve OBE ile onurlandırıldı. Oyuncularından en iyi verimi nasıl alacağını biliyor, kendisi ve takımı için yüksek beklentiler belirliyor ve işleri bulduğundan daha iyi bir yerde bırakmanın gururunu yaşıyor.

Hayes, “Kazandığım kadar bundan da gurur duyuyorum” dedi.

Şimdi soru şu: Bu zafer uluslararası düzeye yansıyacak mı? Geçen yaz Avustralya ve Yeni Zelanda'da düzenlenen FIFA Dünya Kupası'nın son 16 turunda şok edici bir şekilde erken elenmesinin ardından USWNT'nin ciddi bir değişime ihtiyacı olduğu açıkça ortaya çıktı. Ayrıca takım 2012 yılından bu yana Olimpiyatlarda altın madalya kazanamadı.

Hayes, “Eğer en iyi seviyemizi gösterebilirsek, o zaman bir şeyler yapma şansımız olur” dedi. “Ama yapacak işlerimiz var.

“Gerçek şu ki, dünya oyunu olduğu yerde ve dünyanın geri kalanı ABD'den bir zamanlar olduğu gibi korkmuyor. Ve bu geçerli. Dolayısıyla bizim işimiz, bunu başarmak için ne yapmamız gerektiğini oldukça hızlı bir şekilde kavramak.” Tekrar bu seviyelere yaklaşın.”

Carli Lloyd, Emma Hayes, Lindsey Horan, Olimpiyat Kadrosu ve daha fazlası hakkında | SOTU

Bu haftanın başında Hayes, 1 Haziran'da Denver'da ve 4 Haziran'da St. Paul, Minn'de Kore Cumhuriyeti'ne karşı oynanacak hazırlık maçları için 23 oyunculu bir kadro belirledi; bu maçlar onun USWNT sahasındaki ilk maçları olacak. Bu, Olimpiyat kadrosuna 18 oyuncuyu seçmeden önce sahip olacağı tek kamp olacak. Ancak Hayes, “kadronun henüz belirlenmediğini, oldukça açık” olduğunu açıkça belirtti.

Tüm bunlar göz korkutucu ve hızlı bir geri dönüş gibi görünse de Hayes detay ve süreç odaklıdır. Eski geçici baş antrenör Twila Kilgore'un yanı sıra Chelsea ekibinden beş üyenin de dahil olduğu ekibini topladı ve oyuncular Pazartesi gelmeden önce Cumartesi günü Denver'da onlarla buluşacak. Hayes'in bir yapısı ve zaman çizelgesi var ve her şeyin haziran ve temmuz ayları için planlandığını söyledi.

Ayrıca Kilgore, Hayes'i hızla takip etti ve son altı ay boyunca ona her türlü konuda bilgi verdi. Dünya Kupası eğitimlerinden seçim sürecine, CBA'ya, geleneklere, kültüre, formalara ve daha fazlasına kadar Hayes artık USWNT ile ilgili her konuda oldukça bilgili.

Hayes, “Doğru şeyleri bilmek ve sürdürdüğümden ve desteklediğimden emin olmak istiyorum” dedi. “[Twila and I have] Gece geç saatlerde birçok uzun görüşme yaptım ve son birkaç aydır kesinlikle oldukça geç yattım. Ama çok büyük bir yardımı oldu.”

Hayes ayrıca kamp sırasında her oyuncuyla birebir görüşmeler planladı, böylece onları kişisel düzeyde tanımaya başlayabilecek. Birkaçını tanıyor; Catarina Macario ve Mia Fishel şu anda Chelsea'de oynuyor ve Crystal Dunn da 2017 ve 2018'de kulüpte görev yapmıştı.

Hayes, “Güven inşa etmek istiyorum” dedi. “Güvenin temel olduğu bir yerden gelmek istiyorum. Herkesin birbirini kolladığı bir aile ortamı kurmak istiyorum.

“Ve programın geçmişini biliyorum ve oyuncuların yıllar boyunca sadece kendileri için değil, en önemli şeyler ve davalar için savunmak amacıyla yaptıkları pek çok şeye hayran kaldım. Bunları değiştirmek istemiyorum, ama aynı zamanda herkesin, yaptığımız her şeyde kendimize şu soruyu sormamız gerektiğini anladığından da emin olmak istiyorum: 'Bu, takımın kazanmasına yardımcı oluyor mu?' Benim odak noktam bu olacak.”

Hayes dönemi artık resmi olarak başladı.

[Want great stories delivered right to your inbox? Create or log in to your FOX Sports account, follow leagues, teams and players to receive a personalized newsletter daily.]

Laken Litman, FOX Sports için kolej futbolu, kolej basketbolu ve futbolu kapsamaktadır. Daha önce Sports Illustrated, USA Today ve The Indianapolis Star için yazmıştı. Başlık IX'un 50. yıldönümü münasebetiyle 2022 baharında yayınlanan “Kadın Gibi Güçlü” kitabının yazarıdır. Onu Twitter'da takip et
@LakenLitman.

Amerika Birleşik Devletleri'nden daha fazlasını alın Oyunlar, haberler ve daha fazlası hakkında bilgi almak için favorilerinizi takip edin